luni, 23 noiembrie 2020

Empties pentru 14 luni




Hello! Cum mai sunteți? Sper să fiți bine, fericiți și sănătoși. Așa cum v-am adus la cunoștință sau nu în clip, las în acest articol pentru clipul de empties o listă cât de cât acurată sper eu cu produsele menționate și, unde este cazul, vă pun link și pe denumirea produsului, link care duce la o mini-recenzie acolo unde a fost deja publicată.



vineri, 16 octombrie 2020

Cumpărături

Hello! Cum mai sunteți? Pentru astăzi m-am gândit că scriu un articol cu ultimele (multe) cumpărături, dar în 3 luni de zile se cam adună material de un asemenea articol, mai ales la contextul actual al pandemiei, nu-i așa?


Și că tot ce doar am menționat pandemia, intru în forță cu 3 săpunuri lichide de la Cien (din Lidl), cel clasic cu măsline pe care de vreo măcar 2 - 3 ani îl găsiți tot timpul prin magazin (sunt foarte nemulțumită că nu avea clasica pompiță de scoatere a produsului din ambalaj), plus o variantă Sweet Daisy și White Cotton & Jasmine (despre care știți deja că-mi place, că l-am mai avut o dată anul ăsta, dacă nu anul acesta, înseamnă că l-am cumpărat pe la sfârșitul anului trecut sau așa ceva). Plus nelipsitele batistuțe de hârtie.



Știu că poza de dinainte poate părea ușor ieșită din normal, dar am cumpărat 2 balsamuri de păr Cien pentru păr vopsit (cele în bidoane roșii), iar când l-am cumpărat pe al doilea îmi propusesem să cumpăr șamponul Oil Care din gama Cien Professional, doar că acasă mi-am dat seama că luasem balsamul, prin urmare la acea vizită mă făcusem cu 2 balsamuri de păr.

Niște șervețele umede plus o cremă de mâini Cien Glamour care are o tonă de parfum în compoziție, ceva de groază (cam ca și parfumul Glamour din Lidl, parfum care mie personal nu îmi place), plus că în rest e o banală cremă de mâini, similară celei cu mușețel.



O pastă de dinți Dentalux care mi se pare una dintre cele mai bune alelor din gama „pentru adulți”. Nelipsitul șampon H&S, că am un episod de dermatită seboreică. O cremă de mâini Cien cu mușețel pe care-am luat-o când era pe terminate cea Glamour de mai sus. Plus un gel de duș Floren cu iaurt și lămâie verde.



S-a deschis un magazin DM lângă mine, așa că i-am plătit vreo 3 vizite deja. Am cumpărat un gel de duș Balea Copacabana care miroase a cocos printre altele, o ață dentară că și din aceea se pare că trebuia prin casă, o spumă de duș Balea Papaya Playa care miroase destul de bine, destul de fructat dar totuși nu îndeajuns de dulce încât să îmi facă de petrecanie plus un ceai negru Lord Nelson cu berries (habar n-am cum să traduc exact termenul în română) din Lidl, ceai care e unul dintre preferatele mele.



 Din nou, un gel de duș Balea Sport & Refresh (din nou, miroase a cocos, dar mult mai subtil ca Copacabana), un săpun Balea Sensitive, o lo țiune intimă Cien la care i-au schimbat sistemul de scoatere a produsului și  nu sunt mulțumită deloc de situație. Plus un gel de duș Cien cu mentă și lămâie verde despre care cred că vi-am mai povestit că îmi place.

vineri, 11 septembrie 2020

Lecții până la 28 de ani (V)

 Hello! Am aici a cincea și ultima parte din această serie. Înțeleg că e o serie în care eu îmi exprim niște convingeri foarte personale, chiar controversate prin România, dar ceea ce vreau eu să conștientizați e faptul că acest blog e un spațiu personal unde eu îmi prezint și susțin niște păreri personale atâta vreme cât nu încalc legile țării unde trăiesc. Nu am pretenția să fiți de aceeași părere cu mine, atâta vreme cât vă susțineți punctul de vedere cu diplomație și nu îmi încălcați propria libertate.


Exprimă-te liber

Nu o dată am primit „sfatul” de a nu mai posta totul pe net și să nu mai postez toate minunile pe Youtube deoarece lumea e rea și râde, că cine mi-a oferit „sfatul” respectiv are la lucru colegi care numai dau drumul la Youtube și pun la întâmplare tot ce prind și rând și etc și etc de genul acesta. De asemenea, am primit îndrumarea de la psihologul meu să scriu sau să vorbesc în online despre lucrurile prin care trec deoarece din propria experiență profesională a acelei persoane nu sunt singura care trece prin așa ceva iar mulți care trec prin așa ceva se consideră nebuni de băgat la spitalul de nebuni cu izolare cu tot deoarece au impresia că sunt singurii care trec prin așa ceva. Personal, știu că sunt persoane care rezonează cu tine și persoane care nu rezonează cu tine. Și fiecare este responsabil pentru propria reacție care spune totul despre sine și nimic despre persoana la care reacționează. Prin urmare, un mic sfat ar fi să te exprimi liber, căci oamenii care râd de tine sau care te urăsc, te înjură sau te jignesc întotdeauna vor veni și vor pleca, dar, de asemenea, există persoane care te vor citi sau auzi și se vor simți mai bine, căci ceea ce tu ai de spus este ceea ce au ei de auzit. Poate chiar salvezi oameni de la sinucidere arătându-le că nu sunt singure.


Ai grijă de igiena ta

Aici lucrurile pot fi foarte simple, dar să văd cât de complicate le pot face. În primul rând, ai grijă de igiena ta pentru tine, te poate salva de multă suferință dar, de asemenea, îți poate salva finanțele. Nu e ok să te trezești că nu mai ai dinți în gură cu zeci de ani înainte de vârsta pensionării că nu te-ai spălat pe dinți, nu-i așa? Nu e tot una să n-ai dinți în gură la 89 de ani sau la 40. Greșesc? Fără dinți nu mai poți mânca ca lumea, iar să îți faci proteze sau implanturi dentare te costă o avere serioasă. De asemenea, spălându-te (făcându-ți baie sau duș) scazi drastic riscul de tot felul de infecții, de la banala viroză (adică răceala pe înțelesul tuturor) până la alte infecții mai grave. De asemenea, grija de propria igienă este dovadă de bun simț. Veșnică îmi va rămâne amintirea pe care o am în legătură cu partea de bun simț a avea grijă într-un mod corespunzător de propria igienă: eram cu o amică într-un mall în orașul natal și a trecut un împuțit (împuțit în sensul de transpirat cu putoare de transpirație râncedă pe el, de parcă n-ar fi avut la dispoziție apă și săpun după ce zile consecutive a asudat pe undeva) pe lângă noi, dar în jur nu era niciun boschetar, deci era o persoană mai de Doamne ajută, cu ceva facilități; mai să leșinăm amândouă când ne-a izbit duhoarea respectivei persoane. Deci e important să ai o igienă decentă.


Este în regulă să simți că nu aparții vreunei religii

Cel puțin, în România ți se atribuie o religie la câteva săptămâni că vrei, că nu vrei, că simți că aparții religiei respective că n-ai nici în clin nici în mânecă cu religia respectivă. Și e ok să nu rezonezi cu religia în care ai fost botezat „la naștere”. De exemplu, în regiunea în care m-am născut și am crescut există o mare diversitate a diverselor culte creștine, gen baptiști, penticostali, ortodocși, reformați, prostestanți, catolici etc. Și nu simt că rezonez cu creștinismul, parcă n-am rezonat niciodată. Iar la biserică am dat din an în paște, mai degrabă la parastase, ceva nunți (și acelea o mână) și cam atâta. Momentan experimentez cu religiile din Orientul Îndepărat, mai ales cu budismul, dar nu exclud șintoismul și hinduismul. Niciodată n-am fost atrasă de Islam, și nu are de-a face cu faptul că am fost botezată drept creștină.


Votează sau refuză să votezi, dar fă-o pentru motivul corect

Ni s-a oferit posibilitatea de a avea dreptul să ne votăm reprezentanții, așa că hai să ne folosim de acest drept. Dacă niciunul dintre dintre candidați nu ne e pe plac, atunci să mergem să ne invalidăm votul, măcar atâta. Zic și eu. În ultimii ani, adică de prin februarie 2016 încoace, am avut o singură situație în care nu m-am dus să votez în semn de protest, și anume la referendumul acela de redefinire al familiei sau cum s-a numit. Probabil vă întrebați sau nu ce și cum de nu m-am dus. Nu m-am dus deoarece, personal, mi s-a părut o tentativă grețoasă și foarte pe față de a încălca dreptul fundamental al oamenilor de a se căsători civil. Înțeleg că religiile au regulile lor iar apartenența la orice religie e benevolă. Ceea ce nu am putut niciodată înțelege de ce religiosul s-a băgat atât de mult în laic și, mai ales, cum s-a putut întâmpla într-un stat democratic și laic ca religiosului să i se permită să se bage într-o asemenea măsură peste laic, de parcă Biserica Ortodoxă Română ar conduce România și nu colaborarea dintre Guvern, Parlament, Președenție și Puterea Judecătorească.

vineri, 28 august 2020

Lecții până la 28 de ani (IV)

Hello! Cum  mai sunteți? Astăzi revin cu a patra parte din seria aceasta... 

Măcar pentru câțiva ani, trăiește în alt oraș decât în cel în care ai crescut

La a trăi într-un alt oraș / țară decât unde ai crescut revin puțin la ceea ce mi-am dorit să transmit la capitolul călătorit. Se poate întâmpla să nu te regăsești în zona în care ai crescut; poate e un oraș prea mare sau prea mic, poate e vorba despre mentalitățile de care te-ai lovit. Pot fi multe motive pentru care să nu te regăsești în zona în care ai crescut. Cred cu tărie că ai doar o viață și trebuie să te găsești pe tine însuți, chiar dacă asta înseamnă să locuiești într-un alt oraș / într-o altă țară. Asta te poate ajuta să crești, să experimentezi, să îți extinzi cercul de cunoștințe sau rețeaua de networking cum i se mai spune, să te descurci locuind singur sau cu alte persoane decât familia ta; eu cred că te poate ajuta chiar și la orientarea în spațiu / pe hartă, la a-și extinde toleranța față de multe lucruri, la a ieși din zona ta de confort (la a ieși din bula ta roz sau alb și negru).


Practică un sport

Nu știu cât vi-am povestit la capitolul hobby-uri, dar sportul e foarte important. În primul și în primul rând ne ajută la o coordonare mai bună a corpului dar și luptă împotriva atrofierii mușchilor. De asemenea, sportul te ajută să arzi grăsimile și să îți reglezi greutatea corporală în decursul timpului (adică nu te aștepta să faci sport șapte zile consecutiv și să scapi de ciniczeci de kilograme sau să te îngrași douăzeci de kilograme). De asemenea, să nu uităm de felul în care te simți emoțional vorbind după ce faci sport.


Singurătatea e iarăși ok

Singurătatea are multe valențe sau variații. Mi se pare foarte în regulă să nu fii în regulă într-o relație doar pentru că așa vrea mediul în care trăiești. De asemenea, mi se pare la fel de în regulă să preferi să locuiești singură și nu cu părinții sau partenerul de viață. Mi se pare mult mai important ceea ce faci cu singurătatea ta decât faptul că ești singur. Un lucru foarte important la a fi singur este faptul că ai putea ajunge să te simți bine și comfortabil cu tine însuți. Nu de puține ori lumea intră în relații amoroase de frica singurătății nefiind defapt împăcați și comfortabili cu sine însăși. Așa că sfatul meu ar fi să-ți iei o perioadă de singurătate în care să fii tu cu tine însuți pentru a face pace cu tine iar apoi vei vedea cu siguranță lumea prin alți ochi. La un moment dat credeam cu adevărat că nu voi face față cu un loc de muncă cu normă întreagă pentru care să mă deplasez la un birou înafara apartamentului, să întrețin un apartament de 2 camere și să mai am și timp pentru un blog și un canal de Youtube. Ei bine, planificarea a fost totul, mai ales cu filmatul în perioada rece a anului când soarele răsărea târziu și apunea devreme. Editatul clipurilor și crearea postărilor pentru blog se pot face și dacă nu am parte de lumină naturală.


Apărăți punctele de vedere cu respect față de ceilalți

Uneori, trebuie să îți aperi punctele de vedere și credințele. Dar fă-o într-o manieră în care să nu-i lezezi pe cei din jurul tău așa cum probabil au făcut-o ei. Deja știi cum e să fii călcat în picioare, și, de asemenea, știi că nimeni nu ar trebui să treacă prin așa ceva, prin urmare, arată-le că ești mai bun decât înțelegerea și conceptele lor, și stai deasupra lor. Tot ce vreau să transmit e să nu te lași călcat în picioare, dar, în același timp, fii atent să nu calci tu în picioare pe altul. Iar aici revin puțin la subiectul copiilor, e iarăși ok să mai crezi c-ar trebui să avem copii dacă suntem femei, dar asta nu înseamnă c-ar trebui să-ți permiți să-i rănești cu asta pe cei cărora le împărtășești aceste ideologii.


Reciclează

Reciclează! Reciclează! Reciclează! Avem o singură planetă pe care să locuim, așa că hai să n-o sufocăm. De asemenea, ar trebui să ne pese de ceea ce lăsăm în urma noastră pe unde trăim. Nu mai merge ideea de hai să fim noi bine și după noi potopul că nu mai contează că copiii și nepoții noștrii nu mai au unde supraviețui din cauza noastră. De asemenea, reciclarea te poate ajuta să economisești niște bani. De ce să dai bani pe niște „spălători” sau lavete pentru curățenie când poți să ți le faci acasă din acele haine rupte pe care oricum le duceai la gunoi. De asemenea, dacă ai niște haine în stare impecabilă și care încă îți vin perfect, dar te-ai plictisit de ele, încearcă niște DIY (do it yourself, adică un soi de lucru manual doar formulat într-o manieră mai fandosită) pe ele, poți să îți vopsești tricourile în diverse imprimeuri sau să le decolorezi în diverse modele. De asemenea, poți încerca să porți piesele respective în alte moduri. De asemenea, dacă ai o cunoștință care se descurcă în domeniul croitoriei sau o croioreasă bună, poți să îți remodelezi puțin îmbrăcămintea și ai împușcat doi iepuri în același timp: te va costa mult mai puțin să ai o piesă vestimentară „nouă” și în același timp n-ai mai poluat mediul cu încă o țoală care să sufoce alte animale de prin oceane și mări.


Fii diplomat

Adică încearcă să formulezi tot ce ai de spus într-o manieră cât mai asertivă cu putință. Nu este ok să te lași călcat în picioare de nimeni pe lumea asta dar nici să dai drumul la iureșul acela năvalnic când ceva te deranjează. Încearcă să stai puțin și să judeci ce și cum, apoi să vezi cum ți-ai putea structura „discursul” astfel încât să fie în regulă atât pentru tine cât și pentru celălalt. În caz că tot rău rămâne, pentru că viața se întâmplă oricum, asta n-ai cum s-o dregi orice-ai face sau încerca, măcar tu ai mintea și sufletul împăcate plus dovada că n-ai fost vacă sau bou.

marți, 25 august 2020

Review: Gelul de duș Cien Lime


Hello! Cum mai sunteți? Sper că vă găsesc bine...

Pentru astăzi mi-am propus să vă las scrise câteva cuvinte scrise despre gelul de duș Cien Lime cu perle de ulei. Nu știu cum sunteți voi, dar eu am de ceva o pasiune pentru gelurile de duș cu arome citrate când afară sunt temperaturi mai ridicate, iar sfârșitul de iulie și acest început de august mi-au oferit „șansa” de a folosi din belșug asemenea variante de geluri de duș. Am cumpărat gelul de duș de față acum ceva vreme, încă de prin iunie când prinsesem ceva reducere prin Lidl la variantele acestea cu perle de ulei, perle de ulei pe care nu prea le simt prin produse, am pățit și cu varianta asta cu lime, dar și în cazul celei cu Tiare. Despre varianta cu Lime vă pot spune faptul că spală bine, nu am observat neapărat o uscare mai accentuată sau neaccentuată a pielii, are o consistență puțin mai densă ca produsele din gama „normală” de geluri de duș; ce pot spune că m-a deranjat e faptul că parfumul acela de lămâie verde era cam sec, ca să zic așa, nu prea se simțea plus că m-așteptam puțin la altceva, mai citrat decât era.

Ca și o concluzie generală, pot spune că mi-am satisfăcut curiozitatea pentru produs dar nu știu dacă îl mai recumpăr prea curând.

vineri, 21 august 2020

Review: Loțiunea de corp Cien Tropical Summer

 


Hello! Cum mai sunteți?


Sincer, v-ați asștepta ca subsemnata să folosească creme / loțiuni de corp? Așa mă gândeam și eu. De obicei nu prea folosesc asemenea produse, nu prea am de-a face cu piele uscată înafara palmelor, prin urmare nu-mi bat capul cu ce nu mă doare. Doar că această gamă mi s-a părut interesantă și mi-am cumpărat varianta pe verde cu aloe vera deoarece am o perioadă în care am o relație năbădăioasă cu nuca de cocos. Mi-a plăcut foarte mult la această loțiune de corp faptul că intră în piele destul de repede nelăsând acea senzație de unsuros. În plus, mirosea discret a verde, a aloe vera.


Mi-a plăcut atât de mult încât îmi pare rău că n-am cumpărat mai multe recipiente. Cred că asta spune destule despre cât de mult mi-a lăcut produsul. Plu că am impresia că automatul de reciclare de la Kaufland va accepta recipientul spre reciclare (sau măcar așa sper)...

luni, 17 august 2020

Review: Săpun lichid Bevola Sensitive

 


Hello! Cum mai sunteți? Sper că vă găsesc bine...


Pentru astăzi mă gândesc să vă las scrise câteva cuvinte despre săpunul lichid Bevola Sensitive pe care l-am cumpărat cred că pe la sfârșit de primăvară sau așa ceva. Ca orice produs Bevola îl găsiți doar ăprin magazinele Kaufland (e marca lor proprie) sau prin micile magazine de cartier (acele ABC-uri pe care cred că le știu majoritatea românilor) dacă acestea revând produse distribuite în marile magazine. Nu știu exact ce m-a determinat să cumpăr o variantă sensitive, cred că anul acesta am avut parte de piele uscată pe dosul palmelor o perioadă mai lungă de timp din cauza spălărilor dese iar asta să mă fi împins să îl cumpăr. A fost un săpun lichid spornic, care nu costă enorm de mult, cred că undeva la maxim  lei pentru 500 ml. Ce mi-a mai plăcut a fost parfumul discret care nu m-a deranjat și faptul că nu i s-a mai stricat pompița ca la varianta cu iasomie.


Per ansamblu, cred că voi mai recumpăra produsul, cât de curând depinzând mult de cât de interesante îmi vor părea edițiile limitate pe care le voi găsi prin magazine.

vineri, 14 august 2020

Lecții până la 28 de ani (III)


Hello! Cum mai sunteți? Pe la începutul anului am început această serie de postări și mi-ar plăcea să o și termin până nu mor aici de bătrânețe, așa că here we go!


Învață mereu ceva nou

Nu te opri din a învăța niciodată. De ce? Nu doar că lucrurile evoluează cu o viteză amețitoare în zilele noastre, dar uneori trebuie să schimbi macazul profesional în viața asta. Iar să te apuci să înveți ceva nou la 55 de ani după ce-ai lâncezit ultimii 30 de ani prostindu-te că nu mai ai de ce să înveți ceva nou este una dintre cele mai mari porcării pe care le-ai putea face. De asemenea, învățând ceva nou, pot să ți se ivească în cale oportunități noi, ți-e mult mai ușor să te reîncadrezi pe piața muncii. Și ce este cel mai important lucru aici, încetinești degradarea neuronală din creier.


E ok să nu-ți dorești copii

Asta este o discuție foarte lungă, dar pe foarte scurt sunt o grămadă de motive pentru a-ți dori sau a nu-ți dori copii, iar asta crede-mă că este foarte normal. De la banalul nu e momentul, trecând prin probleme de sănătate și ajungând la a nu-ți plăcea copiii deloc, sunt atât de multe motive pentru care să nu ai copii, iar toate motivele sunt perfect valide. Tu te cunoști cel mai bine, nimeni n-ar trebui să își permită să îți impună să ai copii.


E ok să-ți schimbi meseria

Este foarte ok și normal să nu stai la primul loc de muncă 45 de ani adică de când ieși de pe băncile școlii până ieși la pensie. Sunt destule motive pentru care să-ți schimbi locul de muncă. De exemplu, vrei un venit mai bun, alte beneficii extra-salariale, te muți într-un alt oraș, vrei un alt domeniu, vrei alte provocări, poate ai găsit un alt loc de muncă mai aproape de locul unde locuiești.


E ok să nu profesezi în domeniul în care ți-ai terminat facultatea

Uneori, se întâmplă se termini o facultate și să nu îți găsești de lucru în domeniu. Sau ți-a plăcut facultatea, dar când a fost să dai nas în nas cu un loc de muncă în domeniu, ghici ce? Nu-ți place domeniul. Am mai auzit și de cazuri în care, deși persoanele în cauză au absolvit facultatea au avut nevoie de alte experiențe profesionale înainte de a profesa în domeniul în care au terminat facultatea.


E ok să îți schimbi liceul / specializarea de liceu

Ok, asta vine oarecum dintr-o experiență nu neapărat rea sau bună cu liceul, este doar o experiență. Cel puțin în România se întâmplă să îți greșești codurile la înscrierea la liceu și să nimerești să intri la o specializare care nu ți se potrivește deloc. Într-o asemenea situație, întreb mai ales aparținătorii legali, căci acolo este o problemă defapt: vi se pare în regulă să torturați un adolescent prin a-l forța să rămână la o specializare în care face 60% materii la care nu excelează deloc când ați putea să-l transferați la o altă specializare unde s-ar simți mai bine și și-ar descătușa potențialul? Sau există situația în care din diverse considerente, este mai în regulă să te muți din liceu deoarece nu îți place mentalitatea locului respectiv.


E ok să îți schimbi facultatea

Iarăși, din înalta mea înțelepciune, vă pot spune că se întâmplă, poate mai frecvent decât vă puteți închipui, ca facultățile să nu fie ceea ce vi-ați închipuit. Ce caută sportul și engleza, poate chiar și fizica cu electrotehnica și electronica la partea de IT, unde se presupunea că faci software development? Și anterior chiar nu am glumit deloc. Mi-aș fi dorit să fac ceva mai de profil programming decât chestii hardware. Așa încât, mi se pare absolut normal să îți schimbi facultatea dacă nu îți întrunește așteptările / standardele.



luni, 10 august 2020

Review: Șampon antimătreață Schauma


Hello! Cum mai sunteți?


Cred că deja știți faptul că am o imensă situație cu dermatita mea seboreică, iar astaîmi impune un drum al căutării și găsirii unui șampon antimătreață eficient și cât mai ieftin. De-a lungul timpului am folosit șampoane de la Clear, Head & Shoulders, Schauma, Dove, Cosmia și câte și mai câte, nici eu nu mai știu exact. Vi-am lăsat link mai sus către majoritate a șampoanelor antimătreață pe care le-am folosit în ultimii ani și despre care am scris pe acest blog, doar ca să vă faceți o impresie despre ce înseamnă pentru mine situația cu scalpul meu.
 

În ultima perioadă am observat faptul că șampoanele de la Schauma, mă refer la acestea antimătreață, nu prea își mai fac treaba pentru mine, iar asta îmi restrânge mult prea mult opțiunile, doar H& și Clear ce își mai fac treaba. De data asta am mers pe versiunea clasică de șampon antimătreață de la Schauma plus versiunea mică, deoarece deja aveam experienața celeilalte versiuni de șampon Schauma antimătreață folosit în ultimul an și nu-mi doream ceva fără rezultate care să mai fie și greu de terminat pe deasupra. Ei bine, se pare că avusesem instinc bun, nici această versiune nu a avut rezultatele mult așteptate, îmi era greu să scap de mâncărimi și descuamări. 


Prin urmare, cred că o perioadă bună de timp voi sta deoparte de șampoanele antimătreață a celor de la Schauma deoarece nu am observat nicio îmbunătățire. 

duminică, 9 august 2020

Cartea săptămânii #33: „It does not die” de Maitreyi Devi


Hello! Cum mai sunteți? Sper că vă găsesc bine, mai ales cu temperaturile acestea nasoale, cu toate că subsemnata își striga în gura mare dorința de temperaturi caniculare.

Cu toții o știm pe eroina lui Mircea Eliade, Maitreyi, din romanul cu același nume (fiind personaj eponim). Dar ce s-a-ntâmplat cu ea după încheierea romanlui lui Eliade? Dar e oare adevărat tot ce-a scris Eliade în cartea respectivă? Sau e doar o versiune umplută de fantezie și durere? Adevărul e undeva la mijloc ar spune unii. Dar eu cred că adevărul e mai spre altceva, ca să spun așa.

La 42 de ani după evenimentele povestite de Eliade, Maitreyi este vizitată de un român în încercarea de a afla toată povestea. Din acel moment începe o călătorie către infinit a autoarei, care-și dă seama că a atins timpul.

O călătorie incitantă a autoarei către vremurile de acum 42 de ani (timpul romanului), de parcă totul s-ar fi petrecut deunăzi, menite nu numai să clarifice adevărul despre ce s-a-ntâmplat în perioada în care Eliade a locuit sub acoperișul tatălui ei, dar e și o călătorie inițiatică a autoarei spre a se descoperi pe sine și a ne dezvălui o parte din culoarea Indiei și din viața poetului Tagore.

Personal, e a doua sau a treia oară când încerc să citesc cartea, din păcate doar de această dată am reușit s-o duc de la un capăt la altul, dar nu mi-a părut defel rău pentru drumul pe care l-am parcurs cu această carte în mână. Și de asemenea, îi rămân recunoscătoare doamnei profesoare Vînturache pentru că ne-a spus de această carte minunată, cu toate că îmi doresc să fi realizat faptul că sunt oarecum talentată la literatură și cât de mult îmi place să citesc. Cred că e în zadar să închei mărturisind că mi-e dor de fosta mea dirigintă (din clasele V- VII) care a realizat ce zace în mine. Îi voi rămâne veșnic recunoscătoare și îmi pare rău că nu m-am ridicat în continuare la nivelul așteptărilor dânsei.

vineri, 7 august 2020

Review: Masca de păr Kallos Argan


Hello! Cum mai sunteți? Sper că sunteți bine. Eu mă bucur de niște zile ușor mai relaxate, nu mă pot plânge deloc de cum îmi merge.

Pentru astăzi mi-am propus să vă las câteva cuvinte scrise despre o nouă mască de păr încercată de la Kallos. Nici nu îmi mai aduc aminte dacă am mai folosit acest produs. Am cumpărat masca de păr o dată cu vopseaua de păr (aceea blondă) de la Syoss, deoarece am considerat faptul că ar putea fi o trecere destul de drastică de la părul meu natural sau vopsit în roșcat (fără decolorare) la blond. Pot spune că mi-a plăcut această mască de păr deoarece îmi „înmuia” părul și mă ajuta cu perierea acestuia, în condițiile în care am folosit-o cu aplicare de 2 - 3 minute sau chiar 30 - 60 de minute. Secretul meu este să nu clătesc de tot masca, adică mai las ceva urme de produs în păr.

Ca și o concluzie, cred c-aș mai recumpăra produsul, după ce mai termin de încercat produsele și combinațiile pe care le am pe lista de dorințe (de încercat). 

miercuri, 5 august 2020

Filmul / serialul săptămânii #8: „Profilage” (a.k.a. „Profiling” sau „Psihologia crimei”)


Hello! Cum mai sunteți cu această vreme înăbușitoare? Mie, personal, nu-mi vine să cred că vara asta s-a decis să vină, așa, pe sfârșit de sezon, dar măcar mă bucur de căldură atâta vreme cât se mai poate. Eu am parte de o săptămână destul de ocupată, puțin mai haotică decât acceptă toleranța mea, dar, din nou, nu mă plâng căci îmi dau seama că va fi ok la sfârșit.

Deoarece îmi dau seama cât e de importantă o rutină de selfcare, în special în asemenea perioade, încerc din răsputeri că fac zilnic ceva și pentru mine, pentru a mă ajuta să trec mai bine peste perioadele stresante. Una dintre preferințele mele care îmi aduc o stare de bine este vizionarea filmelor sau serialelor.

Pentru astăzi mi-am propus să vă las scrise câteva cuvinte despre unul dintre serialele mele foarte preferate, și anume „Profilage”. E adevărat că eu nu am văzut „Criminal Minds”, habar n-am să pun în relație cele 2 seriale, dar am văzut vreo 3 sezoane și ceva din „The Mentalist”, iar aici vă pot spune că există legătură, eu am început să văd „Profilage” ca o adaptare feministo-franceză a „The Mentalist”. Personal, îmi place cum sunt expuse evenimentele și felul în care Chloe și Adele trec peste traumele pe care viața le-a oferit.

Ca și concluzie generală, recomand serialul, mai ales dacă sunteți pasionați de serialele polițiste și franceză (căci serialul nu numai că se desfășoară preponderent în Paris, ci și dialogul are loc prin intermediul francezei).

luni, 3 august 2020

Review: Antiperspirantul Fa Invisible Sensitive


Hello! Cum mai sunteți? Nu știu cum e la voi, dar pe la mine au venit să stea ditamai căldurile alea mai de vară, în sfârșit, zici că vara nu mai avea de gând să vină pe la mine, exact ca și cu mirosul de tei. Iar în concordanță cu situația, m-am gândit să abordez și subiectul articolului de azi.

Recenzia zilei de astăzi îi revine antiperspirantului Fa Invisible Sensitive. Am cumpărat produsul cred că pe la început de vară, prinsesem o ofertă la Kaufland, dând pe el sub 7 lei. Și credeți-mă pe cuvânt că știu c-am luat-o rău pe arătură cu produsele Fa în ultimul an, nici eu nu știu ce m-a apucat. Nu știu exact ce așteptări aveam de la acest produs, țin minte că îl luasem pentru că era antiperspirant și deoarece nu-l mai încercasem până atunci, cred că se poate spune că eram într-o dispoziție de minte deschisă. În schimb, pot spune că acest produs m-a dezamăgit, deoarece nu mă protejează eficient, la 4 - 6 ore are nevoie de reaplicare. Iar ca parfum, pe mine mă duce cu gândul la acel miros clasic de Nivea pe care îl detest.

Ca și o concluzie generală, aș vedea produsul mai potrivit pentru persoanele care nu au o situație critică cu transpirația înnebunite după mirosul clasic Nivea.

duminică, 2 august 2020

Cartea săptămânii #32: „Academia Vampirilor: Inițierea” de Richelle Mead


Hello! Cum mai sunteți? Pentru astăzi m-am gândit să continuăm seria „Academia Vampirilor” cu cel de-al doilea roman din serie, și anume „Inițierea”.

În debutul acestui al doilea volum al seriei "Academia Vampirilor", Rose călătorește împreună cu Dimitri către locul unde trăiește un bărbat care ar trebui să joace un rol decisiv în formarea lui Rose ca gardian. Dar când cei doi dhampiri ajung la locație, descoperă rămășițele unui atac al cărui autori sunt un grup de strigoi, grup ce-a fost ajutat de oameni, lucru nemaiîntalnit până atunci.

Strigoii pot fi "creați" în două feluri: când un moroi omoară un hrănitor în timpul mesei (adică îi mănânca tot sângele, precum a făcut Natalie Dashkov în cartea anterioară) sau când un om sau dhampir este omorât și apoi forțat să bea din sângele altui strigoi (a se vedea cărțile următoare).

Apoi, lumea moroilor este zguduită de un alt asemenea atac al strigoilor care nu numai ca forțează elevii Academiei și familiile acestora să se întâlnească pe perioada vacanței de iarnă într-o stațiune bine păzită ci și o omoară pe mama Miei Rinaldi, rivala Lissei și a lui Rose. Scăparea unei informații despre localizarea strigoilor, îi va aduna într-o aventură dramatică pe Eddie, Mason și Mia plecați într-o vânătoare sinucigașă de strigoi și Rose și Christian Ozera pe de altă parte în încercarea de a-i întoarce pe calea logicii pe cei din primul grup.

În această carte se observă drumul parcurs de Rose spre maturizare (drum lung pe care nu-l încheie înca) cât și relațiile cu noi personaje (Adrian Ivashkov, Tasha Ozera și propria mama) și evoluția cu personajele deja cunoscute.
        
Sfârșitul cărții vi-l las spre a-l "degusta" singuri. Enjoy!
        
Ceea ce-mi place la acest volum este încercarea de maturizare a Miei (produsă de moartea mamei și participarea la acea vânătoare sinucigașă de strigoi pe care am pomenit-o mai sus) și a lui Rose. Ce nu-mi place la această carte sunt atitudinile lui Adrian (mi se par prea disperate încercările lui Adrian de a o atrage romantic pe Rose spre el) și a lui Janine (chiar mi s-a părut tâmpită reacția ei când a observat că Rose s-a oprit politicoasă la abordarea lui Adrian în timpul banchetului de Crăciun), mama lui Rose.

vineri, 31 iulie 2020

Review: Gel de duș cu ceai verde marca proprie Carrefour


Hello! Cum mai sunteți? V-aș întreba sau aș scrie despre speranțele mele cum că n-ați dat fuga în îmbulzeli week-end-ul acesta, dar deja m-am obișnuit în peste 28 de ani cu mentalitatea românească, fiind conștientă c-ar fi în zadar...

Pentru astăzi m-am gândit să vă las scrise câteva cuvinte despre gelul de duș cu ceai verde marca proprie Carrefour. L-am cumpărat pe la începutul lunii dintr-un Carrefour (evident, deh) care mi-a ieșit în cale relativ întâmplător cu vreo 3 - 3.5 lei. Speram să aibă un miros proaspăt, cumva verde, dar s-a dovedit că are un parfum oarecum amărui, de crud, ceva în genul acestui gel de duș. Iar de uscat pielea, nu pot spune că mi-o usucă dar nici că mi-ar hidrata-o.

Ca și concluzie, îmi pare bine c-am încercat acest gel de duș, nu de alta dar îmi doresc de ceva vreme să le testez toată gama proprie de geluri de duș.

miercuri, 29 iulie 2020

Filmul / serialul săptămânii #7: „DC`s Legends of tomorrow”


Hello! Cum mai sunteți? După aproximativ 2 luni de pauză ale acestei rubrici, revin azi cu recenzia pentru unul dintre „noile” seriale pe care le urmăresc. Logic, nu e neapărat nou deoarece a fost lansat în 2016 și o parte dintre personaje îmi sunt deja cunoscute.

Am creat această rubrică destinată special filemlor și serialelor pe care le-am vizionat sau pe care încă le vizionez pentru a încerca a le aduce în atenția publicului, în perioada pandemiei și măsurilor luate pentru combaterea acesteia în 2020, pentru a ajuta oamenii să lupte împotriva plictiselii și instinctului de a ieși afară. Ulterior, am continuat seria pentru că îmi place să scriu despre aceste filme și seriale. Iar ca un ultim disclaimer, acestea sunt părerile mele personale, nefiind un critic cinefil.

Ca un mic disclaimer, am ales o poză de articol cu echipa de actori din primul sezon din cauza nostalgiei și din cauza știți voi cui, nu mai are rost să vă mai spamez cu ideea, dar vă spun că personajul interpretat de respectiva persoană e al doilea în topul preferințelor până la momentul curent.

Ceea ce îmi place cel mai mult la serial este faptul că trecutul personajelor se observă cel parțial destul de bine asupra lor la momentul prezent. Da, cum spun și personajele, nu sunt eroi, își au păcatele personale, alegeri pe fond emoțional nu neapărat ok, dar, hei, acesemea detalii te fac uman, nu-i așa?

Ce nu-mi place prea mult este faptul că sunt prea multe schimbări în ceea ce privește echipa de bază a Legendelor, adică la sfârșit de sezon 5 rămâi cu doar 2 din personajele cu care ai început seria?

luni, 27 iulie 2020

Ce este un wireframe?


Hello! Cum mai sunteți? Sper că sunteți bine, mai ales cu vremea care este prin vestul țării... n-am cuvinte.

Dacă și tu ești începător în ale programării, ai foarte multe de învățat despre o grămadă de lucruri, unelte (tools), tehnologii, procese și alte asemenea lucruri. În rezumatul de față încerc să explic pe foarte scurt (atâta cât se poate pe foarte scurt) ce înseamnă wireframe, deoarece îmi dau seama că v-am băgat deja în ceață cu termenul.

Ce este un wireframe:
Wireframe-ul despre care vorbesc în documentul de față face referire la procesul de dezvoltare a produselor software, fie că vorbim despre aplicații desktop sau de site-uri web. În primul și în primul rând, acest wireframe (orice o fi fiind acest termen) se folosește în faza de explorare a ciclului de viață a produsului.

Acest wireframe este, în fapt, o modalitate de proiectare a produselor software la nicel structural. Îl puteți asemui cu un schelet bidimensional al unui software, la fel cum se folosesc schițele în domeniul arhitecturii. Ceea ce este important când se creează acest wireframe este faptul că se ia în considerare înfățișarea conținutului și cum afectează acest conținut nevoile și navigarea utilizatorului. Fiind utilizat în procesul de dezvoltare timpurie pentru structura de bază a software-ului (chiar înainte de adăugarea proiectării vizualre și a adăugării majorității conțiutului), stilizarea, culorile și elementele grafice sunt utilizate la minimum.

De asemenea, aduce în prim-plan utilitatea, scalabilitatea (inexistența nevoii de reproiectare pentru menținerea performanței unui produs la suprasarcină) și ușurința de actualizare a produsului software în curs de dezvolare.

Există 3 tipuri de wireframe, în funcție de detalierea acestuia: low-fidelitu wireframe, mid-fidelity wireframe și high-fidelity wireframe.


Avantajele folosirii unui wireframe:
  • Crearea și folosirea unui wireframe furnizează o schemă sau un șablon al produsului ce poate fi discutată cu clientul foarte devreme în procesul de dezvoltare a proiectului.
  • De asemenea, poate exista și un răspuns (feedback) din partea posibililor viitori utilizatori ai produsului.
  • Asigură faptul că funcționalitatea aplicației și conținutul sunt poziționate corect pe baza nevoilor afacerii cât și a clienților.
  • Permite clarificarea vizuală și / sau grafică a elementelor aplicației. Clientul, dacă nu are cunoștințe cât de cât mai aprofundate de IT, poate că nu știe ce e aia „hero image”, „google map intergration”, „product filtering”, „light boxes” etc, dar în momentul în care îi arăți schițele, va înțelege mult mai bine ceea ce dorești să îi transmiți.

duminică, 26 iulie 2020

Cartea săptămânii #31: „Academia vampirilor” de Richelle Mead


Hello! Cum mai sunteți? Nu știu dacă vi-am mai povestit, dar câteodată mă mai bucur și de câte o ficțiune bună, ca să zic așa, chiar dacă nu devin neapărat fana numărul 1 al acelei opere. Pur și simplu mi se mai întâmplă și mie.

„Academia Vampirilor” este primul volum al seriei ce-i poartă numele. Rose și Lissa sunt cele mai bune prietene și locuiesc în gazdă în timp ce-și urmează studiile împreună în Portland. Nimic neobișnuit până aici. Dar Rose și Lissa nu sunt fete obișnuite. Lissa este un moroi dintr-o familie regală iar Rose este un dhampir; și mai presus de toate, sunt amândouă fugare de la o școală specială pentru cei ca ele. Dar ce sunt moroii și dhampirii? Moroii sunt vampiri vii, care se hrănesc (așa cum anticipați) cu sânge de la oamenii obișnuiți sau de la dhampiri (de menționat cantitatea mică luată, pentru a nu omorî donatorii) care își „donează” benevol sângele pentru așa ceva în schimbul endorfinelor secretate în timpul hrănirii de moroi. Dhampirii sunt ființe hibride între oameni și moroi, având constituția robustă a oamenilor și simțurile dezvoltate ale moroilor, care sunt pregătiți fizic pentru a fi gardienii moroilor; în mod normal, majoritatea femeilor dhampir rămân să-și crească copii iar bărbații sunt cei ce devin gardieni (Rose și mama ei sunt printre puținele femei gardiene).

Aventura celor două prietene în lumea nesigură a oamenilor se termină într-o seară la începutul cărții când sunt găsite în sfârșit de gardienii fostei lor școli speciale și duse înapoi la Academie. De aici o serie întreagă de peripeții în încercarea fetelor de a se reintegra în societatea Academiei și de a face față intrigilor maleficului Victor Dashkov și ale fiicei acestuia, Natalie, pentru a o forța pe Lissa să-și folosescă magia rară pentru a-l vindeca pe Victor de maladia rară și în mod normal incurabilă de care suferă. 
            
Plus câte o nouă poveste amoroasă pentru fiecare dintre cele două prietene.
            
Ce nu mi-a plăcut în general la toată seria a fost faptul că se bazează pe mai noua și veșnica (eterna) poveste cu vampiri.

vineri, 24 iulie 2020

Vacanța la munte


Hello! Cum mai sunteți? A venit vremea frumoasă afară, soarele strălucește sus pe cer din ce în ce mai mult timp, iar afișajele termometrelor devin din ce în ce mai prietenoase. Ceea ce înseamnă doar un singur lucru: a venit vremea concediilor. Deși prin România este încă o tradiție ca oamenii să meargă vara la mare, în special pentru plajă, iar iarna la munte pentru săniuș și schi, a început, totuși, să se dezvolte și un alt tip de turism: turismul activ. Prin turism activ mă refer la acel tip de concediu / vacanță sau city break în care nu mergi undeva doar ca să stai cu burta la soare sau să te dai de două ori cu placa pe pârtie și asta e cam tot ce faci. Mă refer la acel gen de turism în care explorezi la maxim destinația (orașul) aleasă, faci drumeții montane, iei pulsul locului.

Pentru articolul curent mi-am propus să vă ofer câteva sugestii umile pentru petrecerea unui concediu activ la munte, mai ales pe timp de vară. Am ales aceste sugestii de așa natură încât să fie și pe placul meu personal, nu doar al vostru, al cititorilor.

Drumeții
Drumețiile sunt unul dintre cele mai accesibile și ușoare lucruri pe care le puteți face când vine vorba de concediul la munte. În plus, e și gratis. În cel mai favorabil caz aveți nevoie de foarte puține lucruri:
  • protecție solară;
  • ochelari de soare;
  • apă;
  • încălțăminte adecvată;
  • un rucsac de calitate;
  • niște gustări, de preferabil și câteva gustări energizante;
  • niște bandaje în caz de urgență;
  • telefonul mobil (pentru aceleași motive ca și punctul ulterior);
  • pălării, eșarfe, șepci etc pentru accoperit capul.
Un alt motiv pentru care să alegi o drumeție ar fi peisajele incredibile peste care poți da. De asemenea, o asemenea activitate îți permite să te deconectezi de probleme și să mai elimini din stresul cotidian cu care ne-am confruntat cu toții în ultima perioadă. Unde mai pui că dacă ești inspirat, te poți bucura de o drumeție în condiții de siguranță în cazul acestei pandemii.


Ca un ultim sfat, aș înclina să vă sugerez să consultați un punct zonal de informare turistică pentru a putea alege un traseu adecvat situației grupului. Sau puteți încerca la recepția locației la care sunteți cazați, nu de alta, dar personalul de acolo vă poate furniza idei fantastice.

Ciclism montan
Pentru pasionații de drumeții care se descurcă destul de bine cu mersul pe bicicletă, le-aș sugera drumețiile pe bicicletă. Nu doar că nivelul de adrenalină este mai mare, dar te bucuri și de un grad de libertate mai mare. Nu de puține ori, locațiile acreditate (hoteluri, pensiuni, campinguri) pun la dispoziția propriilor clienți posibilitatea de a închiria o bicicletă potrivită unei asemenea activități, dar oferă și posibilitatea de a-ți aduce tu de acasă propria bicicletă.


Ca și un lucru adițional rucsacului și celorlalte lucruri necesare de mai sus, mai adaug pe listă și casca de protecție, care e obligatorie.

Cățărări
Cui nu-i place ca din când în când să escaladeze tot felul de suprafețe? Mie da, și am 28 de ani în momentul în care scriu acest articol. Iar concediul la munte vă poate oferi oportunitatea de a vă satisface această indulgență într-un mediu sigur și organizat, dacă sunteți atenți și alegeți un organizator autorizat.


Rafting
Pentru cei pasionați de sporturi nautice, un concediu la munte pe timp de vară le poate oferi satisfacerea „micilor” plăceri nevinovate. În multe regiuni montane există cursuri de apă cu albie îndeajuns de largă și adâncă încât să permită navigarea cu bărci gomflabile.


Atât distractiv cât și sportiv, raftingul combină spiritul de echipă și distracția. Acest sport are tot ce e nevoie pentru a fi o alegere interesantă pentru vacanța la munte a multor familii!

Sfat: s-ar putea ca această activitate să fie ușor costisitoare, depinzând foarte mult de facilități, zonă și țară; se poate ajunge cu ușurință la cheltuieli de 25 – 30 euro / dolari americani / lire sterline per persoană pentru o singură ședință

Bălăceală
Sincer, cui nu-i place bălăceala în apă pe timp de vară, când afară sunt temperaturi toride? Departe de plajele adesea aglomerate ale coastei, muntele și apa sa proaspătă vă întind brațele.

Regiunile montane nu numai că oferă o ușoară atenuare a temperaturilor resimțite în zona câmpiilor, dar, de asemenea, oferă o multitudine de cursuri de apă și lacuri în care să te bălăcești. De asemenea, și locațiile (unele dintre ele, nu neapărat toate) în care vă cazați vă pot pune la dispoziție diverse variante de piscine

Parcurile naturale / naționale / regionale
Zonele montane nu sunt căutate de iubitorii de natură și activități în aer liber doar pentru drumeții. Mai ales în zonele montane și deluroase puteți întâlni o multitudine de parcuri de aventură, parcuri naturale, naționale sau regionale care sunt în fapt, sanctuare pentru fauna și flora aflate în pericol de extincție. Atât zonele protejate respective cât și drumul până la ele oferă experiențe de neuitat cât și priveliști demne de imortalizat pentru eternitate.


Acestea sunt doar câteva dintre activitățile pe care le puteți desfășura în zonele montane în absența zăpezii. Prin intermediul acestui articol mi-am dorit să vă ofer doar o perspectivă asupra unor activități (pe care eu le consider) interesante pe care le puteți realiza la munte.

miercuri, 22 iulie 2020

Săpunuri solide încercate recent (Fruit Passion și Nancy)

Hello! Cum mai sunteți? Sper că aveți grijă de voi, nu de alta dar se pare că nu se știe de unde te poți îmbolnăci zilele acestea... Iar ca să fiu în ton cu ce-am scris anterior, astăzi voi lăsa scrise câteva cuvinte despre ultimele 2 noi săpunuri solide încercate.


Aceste săpunuri marca Fruit Passion le-am găsit doar prin magazinele Lidl, nu știu dacă se comercializează și în alte unități comerciale. Varianta aceasta cu fructul pasiunii și mango miroase discret a fructe și spală destul de bine, dar, totuși, cam favorizează uscarea pielii. O dată cumpărat și pus la a-și face treaba, nu mi-a plăcut cum miroase, nu găsesc nici măcar un singur argument logic pentru situație, dar aș sugera faptul că n-a existat chimie între noi. Îmi dorisem să-l încerc și pe acesta deoarece a fost ultimul neîncercat dintre cele 3 (deși despre primul încercat n-am scris nici până în ziua de azi...).


Sincer, nu știu să vă spun unde puteți găsi săpunurile Nancy, eu tind să le găsesc prin magazinele de cartier, adică în acele mici ABC-uri de la colțurile blocurilor. Săpunul acesta mi-a plăcut ca și miros deoarece era proaspăt, plus că bucata mi se părea îndeajuns de măricică (să ne facem bine înțeleși, îmi plac săpunurile care sunt o idee mai mari când abia desigilezi ambalajul, dar e o limită fină pentru mâinile mele mici între ce e ideal și ce e mult prea mare). Dar, la fel, cam ca orice săpun solid are tendința de a ajuta procesul nefast de uscare excesivă a pielii.

luni, 20 iulie 2020

Noi cumpărături

Hello! Cum mai sunteți? Sper că sunteți bine... Și ca să încep bine articolul de față, am un fel de mărturisire (sau confesiune, dacă vreți s-o luați așa) de făcut, și anume că n-ați vrea să știți ce „coș de gunoi” am la capitolul empties și nici măcar n-a trecut un an de strâns. Iar mărturisirea a fost făcută ca un fel de mică justificare pentru multitudinea de produse cumpărate în 3 luni de zile de când strâng pozele de mai jos.







  • un săpun lichid Bevola Sensitive
  • un șampon schauma
  • o cremă de mâini Bevola Cotton




  • un săpun lichid cu aloe vera
  • niște absorbante pentru că toate tipele trecute de adolescență cam au menstruație
  • niște periuțe de dinți




  • niște acetonă de la farmec
  • o loțiune de corp Cien cu aloe vera
  • un lac de unghii
  • un gel de duș Cien Lime
  • o mască de păr Kallos Argan
  • niște vopsea de păr de la Syoss la care am prins o megaofertă