duminică, 2 august 2020

Cartea săptămânii #32: „Academia Vampirilor: Inițierea” de Richelle Mead


Hello! Cum mai sunteți? Pentru astăzi m-am gândit să continuăm seria „Academia Vampirilor” cu cel de-al doilea roman din serie, și anume „Inițierea”.

În debutul acestui al doilea volum al seriei "Academia Vampirilor", Rose călătorește împreună cu Dimitri către locul unde trăiește un bărbat care ar trebui să joace un rol decisiv în formarea lui Rose ca gardian. Dar când cei doi dhampiri ajung la locație, descoperă rămășițele unui atac al cărui autori sunt un grup de strigoi, grup ce-a fost ajutat de oameni, lucru nemaiîntalnit până atunci.

Strigoii pot fi "creați" în două feluri: când un moroi omoară un hrănitor în timpul mesei (adică îi mănânca tot sângele, precum a făcut Natalie Dashkov în cartea anterioară) sau când un om sau dhampir este omorât și apoi forțat să bea din sângele altui strigoi (a se vedea cărțile următoare).

Apoi, lumea moroilor este zguduită de un alt asemenea atac al strigoilor care nu numai ca forțează elevii Academiei și familiile acestora să se întâlnească pe perioada vacanței de iarnă într-o stațiune bine păzită ci și o omoară pe mama Miei Rinaldi, rivala Lissei și a lui Rose. Scăparea unei informații despre localizarea strigoilor, îi va aduna într-o aventură dramatică pe Eddie, Mason și Mia plecați într-o vânătoare sinucigașă de strigoi și Rose și Christian Ozera pe de altă parte în încercarea de a-i întoarce pe calea logicii pe cei din primul grup.

În această carte se observă drumul parcurs de Rose spre maturizare (drum lung pe care nu-l încheie înca) cât și relațiile cu noi personaje (Adrian Ivashkov, Tasha Ozera și propria mama) și evoluția cu personajele deja cunoscute.
        
Sfârșitul cărții vi-l las spre a-l "degusta" singuri. Enjoy!
        
Ceea ce-mi place la acest volum este încercarea de maturizare a Miei (produsă de moartea mamei și participarea la acea vânătoare sinucigașă de strigoi pe care am pomenit-o mai sus) și a lui Rose. Ce nu-mi place la această carte sunt atitudinile lui Adrian (mi se par prea disperate încercările lui Adrian de a o atrage romantic pe Rose spre el) și a lui Janine (chiar mi s-a părut tâmpită reacția ei când a observat că Rose s-a oprit politicoasă la abordarea lui Adrian în timpul banchetului de Crăciun), mama lui Rose.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu