joi, 5 noiembrie 2015

Top 25 de atracții turistice mai mult sau mai puțin cunoscute din România (partea a III - a)

       Hello! Acum ceva timp am început să vă vorbesc despre niște atracții turistice de la noi din țară. Cum vă povesteam și pe la început, nu am vizitat decât un număr rușinos de mic dintre aceste atracții turistice, dar azi voi aborda unul dintre locurile în chiar am fost de-a lungul vieții.


Sinagoga din Brașov:


        Conform Wikipedia.org, această atracție turistică, Sinagoga Neologă din Brașov a fost construită după planurile arhitectului Lipot (sau Leopold) Baumhorn în perioada 1899 - 1901, inaugurarea acând loc în data de 20 august 1901. Stilul de construcție este definit de stilul maur, cu decorațiuni gotice și romanice. De menționat faptul că clădirea a fost renovată în anul 2001.
        Iar conform blogului hailabord.ro, monumentul este localizat pe Strada Șchei, numărul 29; programul de vizitare este între orele 9 și 16, intrarea taxându-se cu câte 5 lei de persoană.




Cimitirul Vesel din Săpânța:


        Tot conform celor de la Wikipedia.org, lucrurile care fac atât de inedit acest cimitir sunt:
- culorile vii ale crucilor ce stau la căpătâiul mormintelor;
- picturile naive care prezintă scene din viața decedaților;
- existența pe unele cruci și a versurilor despre viața decedaților, scrise cu nuanțe umoristice;
- ultimul lucru care compune ineditul și pe care aș dori să-l menționez și eu împreună cu cei de la Wikipedia este faptul că cimitirul nu tratează moartea în maniera populară unde moartea e ceva trist, ci într-o manieră mai dacică.


Sarmisegetuza Regia:


        Această locație este situată în satul Grădiștea Muncelului, în județul Hunedoara. A fost centrul  militar, politic și religios al statului dac în perioada domniei lui Decebal de dinainte de războaiele cu romanii. Ruinele fortificației face parte dintr-un complex de 6 fortărețe defensive aflate în Munții Orăștiei. Ruinele se află la o înălțime de aproximativ 1200 m și se întind pe o suprafață de 30000 de metrii pătrați. De menționat faptul că locul este inclus în patrimoniul cultural mondial UNESCO.


Grădina Botanică din Jibou:



        În primul și în primul rând, locul splendid. Vi-o pot spune din tot suflerul. Am fost la Grădina Botanică din Jibou acum 6 ani, pe când eram în clasa a 11 - a. Nu știu ce m-a determinat să merg în excursia respectivă și să nu particip la un concurs matematic desfășurat exact în aceeași sâmbătă.
        Drumul de la Oradea până în jibou și înapoi a fost presărat cu peisaje extraordinare cu atât mai mult cu cât și minunatele culori tomnatice ne-au delectat ochii.

Sursă foto;   parte a grădinii japoneze

        Din amintirile mele, grădina dispune de o multitudine diversă de plante care includ și plante exotice gen bambuși, plante carnivore și cactuși. Pe lângă plante, vizitatorii se mai pot bucura și de o grădină japoneză, câteva acvarii cu câteva specii de pești și un țarc îngrădit în care există (sau existau acum 6 ani) porci mistreți și cerbi, situat lângă grădina japoneză.



Canionul 7 scări:


        Canionul 7 scări se află aproximativ la o oră de mers pe jos față de DN1 în zona Dâmbu Morii. Localizarea puțin mai exactă o reprezintă faptul că acest defileu se află în partea vestică a Munților Piatra Mare, județul Brașov. Un pic mai multe informații găsiți aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu