joi, 7 iulie 2022

Cartea săptămânii #40: „Academia vampirilor: Jurământ de sânge” de Richelle Mead

 

Rose a aflat că Dimitri a fost transformat în strigoi și nu se poate împăca cu asta. În trecut, și-au promis unul altuia că dacă ar fi ca unul dintre ei să fie transformat iar celîlalt să supraviețuiască, supraviețuitorul să-l omoare pe cel transformat. Așa că în ziua în care împlinește 18 ani, Rose părăsește Academia pentru a pleca într-o aventură ce-o va purta până în Rusia la Sankt Petersburg, la familia lui Dimitri și într-un oraș apropiat unde îl va găsi în sfârșit pe strigoiul Dimitri. După ce crede că l-a anihilat pe Dimitri se întoarce până la urmă la Academie unde va fi antrenată de șefa pazei pânî la examenul de absolvire.


De-a lungul drumului îi va întâlni pe Sydney Sage - o alchimistă -, pe familia lui Dimitri, un cuplu format dintr-o femeie moroi posesoare a magiei Spiritului și un dhampir atins de umbră care o vor ajuta în finalul cărții pe Lissa prin intermediul lui Rose dar și pe Ibrahim Mazur despre care află chiar la sfârșitul cărții că e tatăl ei.


Ce mi-a plăcut în carte e devotamentul lui Rose și înțelegerea Lissei față de prietena sa. Ce nu mi-a plăcut a fost tot ce ține de Avery Lazar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu