duminică, 6 noiembrie 2016

Review: Șamponul antimătreță pentru păr gras Syoss


Hello! Cum mai sunteți? Sper că vi-au mers la suflet aceste zile calde acolo unde ele au existat, nu de alta dar cică vine iar răcoarea, și nu, nu vreau să cobesc, dar suntem deja în noiembrie (și eu încă visez cu ochii deschiși să avem un Crăciun ca acum 3 ani cu vreo (plus) 18 grade în termometre prin data de 25 decembrie, și astea în emisfera nordică).

Revenind la subiectul de azi, anume șamponul antimătreață pentru părul gras de la Syoss. Face parte din gama PLATIN CONTROL 100, are 500 ml și costă în jur de 13 - 15 lei în marile lanțuri de magazine, cel puțin eu l-am luat cu 13,55 lei în ultima decadă a lui mai anul ăsta dintr-un magazin Kaufland, doar că a intrat prin toamnă în uz.

Bun, cred că știți deja că am un cuplu păr - scalp foarte dificil, parcă nimic nu ajută ca lumea. Scalpul meu e cu tendință accelerată de îngrășare (de aici și rădăcini grase) dar nu acceptă mai nimic pe post de șampon, în sensul că dacă încetez să folosesc Head&Shoulders în vreo lună fac o mătreață din aceea care se desprinde în bucăți mari cu mâncărimi și iritații, tot tacâmul, ce mai... În timpul acesta, vârfurile mele sunt mai mereu uscate, necesitând balsam peste balsam sau mască peste mască.

Deși am mai folosit un șampon Syoss acum un car de ani că nici nu-mi mai aduc bine aminte perioada, șampon cu care nu mă înțelesesem deoarece îmi pleoștea, înmuia foarte tare și îngrășa părul, am zis să-i acord și acestui șampon antimătreață o șansă. De spălat părul îl spală bine, îmi degresează bine rădăcinile dar, cum era de așteptat, îmi și usucă vârfurile (aici folosesc balsam de păr și rezolv situația cumva). Doar că problema mea e că făcui o tură de mătreață tocmai sub șampon, adică schimbatul șamponului de la un Head & Shoulders la acest Syoss mi-a provocat mătreața, cine că mătreața a fost relativ pe o suprafață mică de păr, doar mâncărimile și o ușoară iritație au fost mai extinse.

Așa încât am revenit la un Head & Shoulders până s-au mai calmat apele și am concluzionat că nu voi mai achiziționa prea curând vreun șampon Syoss după ce-l voi termina pe acesta. Nu spun că nu e un produs bun pentru alții, doar că mie nu mi se potrivește și acesta este un caz particular. Nota mea personală pentru produs este 6 / 10.

2 comentarii:

  1. eu n-am probleme cu matreata, dar am un par destul de gras. head&shoulders nu-mi face niciun bine, dar syoss-ul nu l-am folosit inca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incep sa ma gandesc serios sa incep sa folosesc sampoane fara SLS.

      Ștergere