vineri, 17 iunie 2016

Beneficiile ceaiului verde

        Hello! Cum mai sunteți? Azi vreau să vă spun vreo două cuvinte despre ceaiul verde, adică de ce-l consum eu. Și nu, nu e simplul motiv că îmi place ceaiul de acest tip.
        În primul rând, vă spun că există atâtea și atâtea exemple de ceai verde încât eu vă arăt doar două exemple, cred că oricine are chef să se ridice de pe colțar (nu e și cazul meu în momentul în care scriu articolul, dar am scuza bună că am ceai verde în casă) și să meargă la un magazin mai acătării va găsi ceai verde la pliculețe.


        Trecând la subiect, o să vă spun câteva beneficii ale ceaiului verde:


  • ajută la arderea caloriilor datorită polifenolilor din compoziție care produc căldură în mod suplimentar;
  • băutorii de ceai verde au șanse mai mici să aibă probleme cu excesul de greutate;
  • ceaiul verde conține EGCG (epigallocatechin gallate) care ajută la moderarea pierderilor de energie de-a lungul zilei, dar și la lupta contra celulelor canceroase fără a afecta alte țesuturi;
  • reduce riscul apariției AVC-ului (atacului vascular cerebral);
  • ajută împotriva hipertensiunii arteriale și a colesterolului rău (LDL);
  • catechinele din ceaiul verde ar distruge bacteriile care cauzează intoxicațiile alimentare, și, de asemenea, opresc evoluția și creșterea celulelor canceroase;
  •   este indicat pentru ajutorul în igiena orală datorită conținutului de fluor care ajută la combaterea cariilor;
  • este bogat în antioxidanți care încetinesc procesul de îmbătrânire;
  • conform chinezilor, tratează durerile de cap și depresia;

      Acestea n-ar fi singurele efecte ale ceaiului verde. La o simplă căutare pe Google asupra subiectului legate de beneficiile acestui ceai, veți găsi enorm de multe lucruri interesante.
         Recunosc că mie îmi și place gustul acestui ceai, dar, culmea, nu-l suport combinat cu lămâia proaspătă. Și nu știu de ce, dar pentru mine combinația aceasta are gust de vomă.

        Sunt foarte curioasă câți dintre voi ați încercat ceaiul verde și ce părere aveți despre el.

2 comentarii:

  1. Mie ceaiul verde simplu, de la noi, nu-l pot bea, mereu il prefer cu arome sa il fac baubil. Insa in China am baut cel mai bun ceai verde la plic, de la Lipton. O placere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fusesi prin China? Norocoaso! Vreau si eu pe acolo! Eu pun 2 tabletute de indulcitor si e chiar ok, gol nu-l beau nici eu, si nici cu lamaie stoarsa in casa.

      Ștergere