joi, 7 aprilie 2016

Top 5 destinații în care aș vrea să ajung (partea I)

        Hello! Cum mai sunteti? Sper că sunteți bine... Eu scriu acest articol în timp ce ascult cursa de Formula 1 din Bahrein, sper să am un pic de inspirație, din păcate, de obicei nu prea mai am inspirație pentru moment când vine vorba despre articole  din seria „Top 5:”, dar sper să termin acest articol care îmi stă în minte din toamna trecută.

5. București
        Sinceră să fiu, aceasta nu este neapărat opțiunea mea ci a unei prietene, dar neavând decât 4 destinații, am cerut niște idei.
        București-ul este capitala României, fiind cel mai populat oraș al țării (aproximativ 1,9 milioane de oameni) și totodată cel mai important centru industrial și comercial. De menționat faptul că prima menționare a orașului datează din 1459 iar 1862 devine capitala Principatelor Unite. Orașul beneficiază de mai multe stiluri arhitecturale, instituții de învățământ și cluburi sportive, dar mai multe informații găsiți în această sursă.



4. Paris
        Nici Paris-ul nu e neapărat ideea mea, dar, totuși, aș dori să-l vizitez cum se cuvine într-o bună zi. N-o să vă plictisesc cu istoria sau alte cele ale orașului, le găsiți ușor pe Wikipedia, spre exemplu. Încă nu mi-am definitivat o listă minimală a obiectivelor pe care mi-ar plăcea să le vizitez, dar printre acestea se numără Turnul Eiffel, Muzeul Luvru și multe multe localuri și terase accesibile ca preț dar care să încerce să-mi creeze o mică idee asupra gastronomiei franceze. Știu, probabil sunt o visătoare, dar chiar asta îmi doresc.



3. Madrid
        Madrid-ul vreau să-l vizitez, în primul rând, datorită faptului că e capitala Spaniei. Foarte multe informații puteți găsi, ca în precedentele cazuri, pe Wikipedia, dar mi-ar plăcea să vizitez multe dintre fântânile și grădinile / parcurile orașului, măcar 2 - 3 dintre muzeele orașului cât și câteva localuri pentru a-mi da seama puțin de cultura spaniolă.



2. Los Angeles
        Ei bine, climă blândă, plaje în oraș, ditamai orașul, amestecul de culturi, munții foarte aproape, drum direct către Las Vegas și Mexic, drum direct spre Coasta de Est până în Jacksonville mereu aproape de Mexic sau de mare. Ce pot cere mai mult, sincer? (o sursă de informare pentru cititori)



1. Viena
        Mi-ar plăcea să vizitez Viena în primul rând datorită palatului Schonbrunn (cine n-a fost fermecată în copilărie de desenele animate cu prințesa Sissi??? eu clar am fost fermecată...), dar apoi mi-aș mai găsi cred că o grămadă de obiective turistice de vizitat, plus gastronomia austriacă plus Târgul de Crăciun din Viena. Și în plus, cred că e cel mai apropiat oraș de Oradea dintre cele prezentate astăzi, la concurență cu București-ul în care deja am fost de 3 ori. (sursă de informare pentru cititori)

4 comentarii:

  1. Pentru cine nu a fost in Bucuresti, putem numi acest oras o atractie turistica. Asta dor pentru mirajul de a vedea capitala, ca altfel este putin cam deplasat sa vrei sa ajungi acolo. Depsre restul, ei bine, acelea sunt capitale si isi merita numele. Viena este un vis, mai ales de craciun. Madrid, primavara... Hmm, Paris, doar daca iti este dor de Bucuresti. Eu as opta pentru o alta destinatie... Sankt Petersburg!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietena mea cred că n-a apucat să ajungă încă prin capitală, așa că cred că e de înțeles alegerea. Mulțumesc de sfaturi în legătură cu Viena și Madrid, dar și pentru că mi-ai propus Sankt Petersburg-ul!

      Ștergere
  2. In Bucuresti as vrea sa ajung numai pentru Hello Free Discount Zone, Farmacia Tei si DM :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, am fost de 3 ori prin București și nu m-a convins, dar dacă prietena mea București vrea, atunci București să vrea.

      Ștergere