duminică, 3 aprilie 2016

Scriitor preferat #1: Dan Brown

        Hello! Astăzi vreau să vă spun câteva cuvinte despre unul dintre autorii mei preferați, și anume Dan Brown. N-o să vă spun chestii biografice sau așa ceva, pe acestea le găsiți pe Wikipedia sau pe site-ul lui personal, am dreptate? 
        Ceea ce-mi place la cărțile lui:

  • au un ritm trepidant, alert cu multă acțiune;
  • deși abordează multe lucruri ce țin de cultură, când îi citești cărțile nu simți că autorul îți bagă cultura pe gât în jos cu de-a sila;
  • îmi place cum abordează chestiile religioase;
  • îmi place cum își construiește personajele, cu toate că mai există câte un personaj pe care nu-l plac, dar asta face un scriitor bun, creează personajele, atât cele pozitive cât și cele negative cu realism astfel încât să ai senzația de veridicitate.

        Probabil ar mai fi foarte multe de spus despre Dan Brown, dar mi-ar plăcea să mai creeze câteva opere din ceea ce eu am numit „seria Robert Langdon”. Cât despre cărțile pe care le-a scos până acum, eu am reușit să citesc 5 dintre cele 6, doar „Conspirația” strecurându-mi-se printre degete, dar sper să-i dau de capăt până la sfârșitul lui 2016.

2 comentarii:

  1. Pentru simplitatea cu care scrie, pe intelesul tuturor, este apreciat de foarte multi. Pentru mine pare doar literatura comerciala, sa se vanda, masiv.

    RăspundețiȘtergere