duminică, 17 aprilie 2016

Cartea săptămânii #6: „Penița otrăvită” de Agatha Christie

        Hello! Cum mai sunteți? Mie iar mi-a picat placa video la laptopul pe care-l am, aşa încât sunt nevoită să mă chinui cu telefonul. Nu ştiam ce-mi lipseşte sâmbătă după-amiaza cănd aveam planificat să scriu minim 3 articole, decât să mă chinui cu aplicația de Blogger de pe Android; măcar de m-ar lăsa aplicația asta primitivă să planific articolele...

        Îndeajuns cu plânsul de milă la adresa subsemnatei, e timpul să trec la treabă chiar dacă-mi va lua de 2 ori mai mult timp să duc la bun sfârşit ce mi-am propus pentru ziua de sâmbătă.
        Deşi pentru astăzi aveam de gând să abordez un alt scriitor preferat, până la urmă m-am oprit asupra unei cărți a respectivului autor, aşa încât subiectul zilei de azi este o recenzie subiectivă a cărții "Penița otrăvită" de Agatha Christie.
        Narațiunea se face din perspectiva lui Jerry Burton, unul dintre personajele principale. Acesta este un pilot care şi-a rupt piciorul şi i se recomandă "o cură de linişte" într-o zonă liniştită. Ajutat de sora lui, Joanna, se stabileşte cu chirie în casa Little Furze a domnişoarei Emily Barton, casă aflată la aproximativ jumătate de milă de Lymstock.
        Nu bine se stabilesc cei doi frați la Little Furze, căci se trezesc cu o scrisoare indecentă şi jignitoare, ca majoritatea celorlalți săteni. Iar romanul se ramnifică şi cu interesele romantice ale celor doi Burton.
        N-o să vă povestesc în amănunt nimic de aici încolo; dar identitatea făptaşului m-a surprins şi pe mine, împreună cu implicarea lui Miss Marple pe finalul romanului, a cărei singură sarcină pare a fi să pună lumină în ideile, gândurile şi supozițiile lui Jerry Burton şi ale polițistului care deserveşte Lymstock-ul.
        Dacă vi-am stârnit curiozitatea pentru lectura cărții, "Lectură plăcută!" vă doresc!

2 comentarii:

  1. Pare un subiect foarte interesant. Pentru moment nu prea am timp sa citesc, insa e o carte buna pentru weekend sau pentru concediu. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu o termin în cateva ore într-o zi în care nu prea am ce face, gen duminica sau sărbătorile cu roșu-n calendar

      Ștergere