duminică, 8 mai 2016

Cartea săptămânii #8: „Ultimele cazuri ale lui Miss Marple” de Agatha Christie


        Hello! Cum mai sunteți? Știu, ultima recenzie de carte a fost acum două săptămâni, dar în ultima vreme am citit atât de  bătrmulte cărți frumoase și interesante încât nu mă pot abține din a posta mult mai multe recenzii Vde cărți decât mi-am propus la începutul lui 2016. Sincer, îmi propusesem să vorbesc doar despre 12 cărți anul acesta dar se pare că sunt la recenzia cu numărul 8, e deja mai sau mai bine zis nu e decât mai și încă n-am terminat de vorbit despre cărțile din ultimul „lot” de la biblioteca județeană.

        Precum vă spuneam și în articolul „Ce-am mai făcut în ultima săptămână #28”, această carte e mai puțin stufoasă ca „13 probleme”, e și de înțeles deoarece are doar 9 povestiri spre deosebire de 13 câte avea cealaltă carte pomenită.
        Ce n-am înțeles eu e faptul că titlul nu corespunde întru totul conținutului. Adică, pe lângă faptul că e o colecție de 9 povestiri și doar 150 și ceva de pagini, abia 7 povestiri o au ca și personaj pe Miss Marple. Ce să vezi?
        Trecând peste neconcordanța parțială titlu - conținut, îmi place această culegere de povestiri, îmi place și mintea brici a lui Miss Marple, îmi aduce aminte de bunica care și ei îi plăcea să se știe ce și cum în jurul ei.
        Dacă vă plac chestiile mai mult sau mai puțin polițiste dar nu aveți timp după un roman întreg o dată, vă recomand atât „Ultimele cazuri ale lui Miss Marple” cât și „13 probleme”, ambele de inconfundabila Agatha Christie.

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Cred c-aș face crize de nervi din cauza plictiselii și a faptului c-aș fi sixtirită să le recitesc din nou. Asta pe lângă faptul că în general nu prea mai am răbdare să citesc în ultima vreme.

      Ștergere