marți, 10 decembrie 2019

Uneori toți suntem puțin cam inconștienți

Hello! Cum mai sunteți? Recent, mi-am propus să aduc în discuție pe acest blog și câteva, poate mai multe, poate mai puține, lucruri din viața mea personală: situații prin care am trecut, situații prin care trec, lucruri care mă afectează și lucruri care încă mă afectează cu toate că eu nu-mi dau seama deși s-au întâmplat acum ceva timp sau chiar acum mulți ani. 

Prin urmare, vin azi cu o situație prin care încă trec și s-a întâmplat duminica ce-a trecut, adică în data de 8 decembrie 2019. Povestea începe cumva gen cumpărasem în săptămâna respectivă niște punguțe de făcut popcorn la microunde. Cred că toată lumea știe că în urma „procesului de preparare” a acestui popcorn mai rămân ceva boabe de porumb neexpandat. Și ce s-a gândit Anda să facă duminică seara? Puteți ghici? Las, nu vă mai chinuiți, vă explic eu tot, să aveți ce râde inițial de mine ca mai apoi să arunce unii hateri cu multă ură în mine. Fain frumos am pus boabele acestea neexpandate într-o oală mică (sau cratiță dacă vreți s-o numiți așa) și pe plita pornită cu ea, fără ulei sau ceva de genul, fără ca oala măcar să fie una neaderentă. Boabele s-au cam ars, au băgat ceva fum, nimic nu a mai fost bun de mâncat în oala respectivă.

Dar de ce să fie asta tot ce s-a întâmplat? Sincer? Ca să scap mai repede de fumul nasol, am pus oala abia luată de pe plită direct pe pervaz. De ce e asta așa problematic? Pentru că oala era încă prea fierbinte pentru pervazul meu făcut ori 100% din plastic ori dintr-un mix de materiale sensibile la căldură. Iar ca totul să fie și mai și, mi-am distrus pervazul pe interior (aici nu mai am nicio îndoială, că asta e) dar nici oala n-o mai pot dezlipi de pe blat. Ca să vedeți situația, consultați pozele de sub paragraful acesta.




Așa că sfatul meu pentru această fază a incidentului e să fiți al nevoii de atenți cu ce puneți pe pervaze la răcit și la starea termică a respectivelor obiecte. Poate mai aveți și voi niște sfaturi pentru mine cum să dezlipesc oala de pe pervaz fără a înlocui tot pervazul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu