Sinagoga din Brașov:
Conform Wikipedia.org, această atracție turistică, Sinagoga Neologă din Brașov a fost construită după planurile arhitectului Lipot (sau Leopold) Baumhorn în perioada 1899 - 1901, inaugurarea acând loc în data de 20 august 1901. Stilul de construcție este definit de stilul maur, cu decorațiuni gotice și romanice. De menționat faptul că clădirea a fost renovată în anul 2001.
Iar conform blogului hailabord.ro, monumentul este localizat pe Strada Șchei, numărul 29; programul de vizitare este între orele 9 și 16, intrarea taxându-se cu câte 5 lei de persoană.
Cimitirul Vesel din Săpânța:
Tot conform celor de la Wikipedia.org, lucrurile care fac atât de inedit acest cimitir sunt:
- culorile vii ale crucilor ce stau la căpătâiul mormintelor;
- picturile naive care prezintă scene din viața decedaților;
- existența pe unele cruci și a versurilor despre viața decedaților, scrise cu nuanțe umoristice;
- ultimul lucru care compune ineditul și pe care aș dori să-l menționez și eu împreună cu cei de la Wikipedia este faptul că cimitirul nu tratează moartea în maniera populară unde moartea e ceva trist, ci într-o manieră mai dacică.
Sarmisegetuza Regia:
Această locație este situată în satul Grădiștea Muncelului, în județul Hunedoara. A fost centrul militar, politic și religios al statului dac în perioada domniei lui Decebal de dinainte de războaiele cu romanii. Ruinele fortificației face parte dintr-un complex de 6 fortărețe defensive aflate în Munții Orăștiei. Ruinele se află la o înălțime de aproximativ 1200 m și se întind pe o suprafață de 30000 de metrii pătrați. De menționat faptul că locul este inclus în patrimoniul cultural mondial UNESCO.
Grădina Botanică din Jibou:
În primul și în primul rând, locul splendid. Vi-o pot spune din tot suflerul. Am fost la Grădina Botanică din Jibou acum 6 ani, pe când eram în clasa a 11 - a. Nu știu ce m-a determinat să merg în excursia respectivă și să nu particip la un concurs matematic desfășurat exact în aceeași sâmbătă.
Drumul de la Oradea până în jibou și înapoi a fost presărat cu peisaje extraordinare cu atât mai mult cu cât și minunatele culori tomnatice ne-au delectat ochii.
Sursă foto; parte a grădinii japoneze
Canionul 7 scări:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu