luni, 30 noiembrie 2015

Ce-am mai facut in saptamana ce-a trecut #8

        Hello! Stiu, iar postez la o ora aiuea pentru mine dar azi-noapte n-am avut chef sa va povesesc mai nimic iar azi m-am sculat foarte tarziu din pat.
        In saptamana ce-a trecut iar n-am mai dat pe la facultate, dar, in schimb, am batut orasul dupa mobila, faianta, gresie si parchet,  incercand sa aleg ceea ce-mi place la capitolul gresie & faianta & parchet la pretul cel mai mic cu putinta. Recunosc, la capitolul mobila nu m-am zgarcit chiar deloc. Va si las poza bibliotecii pe care mi-am ales-o, dar nu stiu unde o va aseza aplicatia, iar scriu de pe telefon.


         Ah, da, deja mi-am facut rost de usi de interior. A trebuit sa iau cu o usa in plus, se pare ca vechea usa de la camara e cam defecta si trebuie sa o inlocuiesc si pe aceea.
        Aseara mi s-a scurtcircuitat firul de alimentare de la laptop, asa incat o vreme voi sta mai nasol la capitolul teme si postari, si doar abia ma repusesem sa imi continui temele pentru facultate. Cam asa mi-e mie norocul.
        Cursa de Formula 1 de ieri nu mi-a prea priit, abia daca am vazut inceputul ei. Mi-ar placea sa vad mai multe dueluri "violente", cu iesiri / impingeri in decor si chestii de genul acesta.
        In rest, pot spune ca simt cum vremea urata si ploioasa imi impune o stare de melancolie, iar mie mi-e atat de dor de soarele pe care abia abia il mai zaresc.

duminică, 29 noiembrie 2015

Review: Antiperspirantul Rexona stress control


        Hello! Cum o mai duceți? Azi vă voi povesti despre al treilea (din cele 7, da, ați citit bine, 7) antiperspirant din dotare. Este vorba despre al doilea antiperspirant Rexona pe care îl folosesc în acest moment.
         Exact nu mai știu ziua în care l-am cumpărat, cel mai probabil spre sfârșit de octombrie, dar l-am achiziționat din Kaufland cu vreo 8 lei, era la reducere așa încât mi s-a părut o afacere. M-a atras ideea de „stress control”. Mirosul antiperspirantului este unul amărui dar destul de proaspăt, chiar îmi place ideea.
        Despre rezistența produsului iar am numai cuvinte de laudă, căci în condițiile în care nu transpir cu nemiluita, rezistă și 12 ore pe mine.
         Din partea mea are nota 10 acest produs.

vineri, 27 noiembrie 2015

Review: Spray-ul de protectie solara Cien sun Invisible


        Hello! De vreme ce am testat acest produs astă-vară, nu prea își avea rostul să public această recenzie după mijlocul lui septembrie, dar acum, când începe maratonul călătoriilor de 1 decembrie și apoi de Crăciun, m-am gândit să le vin în ajutor celor care și-au ales ca destinație un loc exotic plin de soare.
        Recunosc faptul că sticluța de 200 ml din poză n-am reușit s-o dau gata nici măcar în 3 luni cât a durat vara, asta datorându-se și faptului că n-am fost deloc la plajă și, prin urmare, n-am folosit produsul decât pe brațe și pe decolteu, deci cantități mici la fiecare utilizare.
        Am ales un factor de protecție solară de 30 deoarece am înțeles că e cel mai mic factor de protecție recomandat, plus că eu am o piele albă care întâi se înroșește bine de la soare și abia la 2 - 3 zile această roșeață se transformă în bronz.
        Cu toate că aplicam produsul înainte de a ieși din casă și nu stăteam enorm de mult la soare (30 - 60 de minute), totuși am prins o ușoară nuanță de bronz.
        Ceea ce poate fi o mică problemă la produs e faptul că e pe bază de ulei, așa încât încarcă puțin pielea. Mie mi s-a-ntâmplat aproape de fiecare dată să mi se pară că mi-a intensificat transpirația pe porțiunile de  piele pe care l-am încercat. Sper să fie o impresie personală nerealistă.
         Din partea mea are o notă de 9 / 10, cu mențiunea c-aș recumpăra produsul pe viitor, dar aștept să mi se termine toate produsele de protecție solară pe care le am.

miercuri, 25 noiembrie 2015

Ce-am mai citit în ultimul timp #1

        Hello! Ultimele 2 zile au fost destul de aglomerate pentru mine, așa încât, cel mai probabil, nici mâine nu va apărea partea a IV - a din seria de 5 articole despre atracții turistice din frumoasa noastră țară.
        Pentru dimineața aceasta m-am gândit să vă arat câteva din ultimele cărți pe care le-am citit. E o ordine aleatoare; în plus nu sunt chiar toate cărțile pe care le-am citit.

„Instrumente mortale 4: Orașul îngerilor căzuți” de Cassandra Clare


        Sinceră să fiu, abia am așteptat să citesc acest al patrulea volum al seriei, cuplul Clary - Jace chiar m-a captivat. Nu știu exact ce mă atrage la această serie, dar văd că chiar îmi place foarte foarte mult, chiar dacă, inițial, nu am fost foarte încântată de ecranizarea primului volum.


„Micuțele mincinoase și secretele lor: Secretul Ariei” de Sara Shepard


        De la o vreme am început să citesc seria Sarei Shepard, „Micuțele mincinoase”. Cel puțin seria despre secretele celor 4 fete e o serie ușor de citit, eu am terminat al treilea volum al seriei în decursul unei zile, printre treburile pe care le-am desfășurat. Pentru mine, e o serie cu care-mi pierd timpul, nu sunt chiar fană a seriei.


„Materiile întunecate I: Luminile Nordului” de Philip Pullman


        De foarte mulți ani mi-am dorit să citesc trilogia „Materiile întunecate” a lui Philip Pullman, încă de când am văzut ecranizarea primului volum, dar abia acum am reușit să încep seria. Mi-a plăcut enorm universul creat de Pullman dar și reinterpretarea unor crezuri adânc înrădăcinate în mintea și sufletul majorității creștinilor.


***

        Acestea nu sunt chiar toate ultimele cărți pe care le-am citit, dar mie mi s-au părut interesante atât ca conținut cât și ca alegeri pe care le-am făcut.

marți, 24 noiembrie 2015

Review: Masca de față peel - off de la K - Classic care

        Hello! Cum mai sunteți? În sfârșit mai apare un review și pe blogul meu, nu-i așa? 


        Astăzi vă vorbesc despre una dintre cele 2 măști de față de la K - Classic care pe care le-am încercat de când a început anul universitar (adică din 1 octombrie 2015).
        Prima și prima dată am folosit-o când am făcut baie și din cauza aburilor numai nu mi s-a „uscat” masca pe față, a trebuit s-o dau jos prin șurălit cu apă. Dar a doua oară am aplicat-o în cameră, așa că s-a „uscat” frumos pe față mea, dar tot n-am putut-o îndepărta dintr-o singură mișcare, mi-am luat-o de pe față tot pe bucățele.
        Ca efect, fața mea era curată, fără sebum, matifiată. Dar efectul n-a durat defel, ca mai întotdeauna, tenul meu face mereu probleme.
        Masca o găsiți de cumpărat în Kaufland, e distribuită sub sigla mărcii proprii a Kaufland-ului, K - Classic; cred că o găsiți cam pe la aproximativ patru - cinci lei, sper să nu mă înșele prea rău memoria.


        Aceasta de mai sus e lista de ingrediente.
        Nota pe care o acord produsului este 7.

duminică, 22 noiembrie 2015

Ce-am mai făcut în săptămâna ce-a trecut #7

       Hello! Azi nu am foarte multe să vă împărtășesc...
       Săptămâna treccută a fost tot așa, mai domoală, ca să zic așa. M-am ocupat în continuare de niște teme, aproape am terminat „Orașul îngerilor căzuți” de Cassandra Clare, am fost de 2 ori în Kaufland și tot de atâtea ori în Auchan. Am reușit s-ajung și într-un magazin de mobilă, să văd ofertele de pe acolo. Și am ajuns și de 2 ori pe masterate... și asta e o mică premieră.
        Am reușit să mai discut ca-ntre fete și o bună prietenă, Emily.
        Și-am reușit să-mi pun pe ochi lentilele de contact, iar asta e o mare reușită.



        Sâmbătă am ținut parastasul de 1 an al unei bunice, sâmbătă care vine îl ținem pe cel de 6 luni al celeilalte bunice.
        M-a întristat faptul c-avem niște rude tare tâmpite și egoiste în Alba - Iulia, care nici n-au catadicsit s-apară pe motiv că-s răcite; doar banii i-au vrut de pe bunica. Uneori, mai ai parte și de asemenea oameni în viața ta și nu-i poți îndedpărta prea mult.



        Imi pare rau ca nu a fost cursă de Formula 1 week-end-ul acesta, deși eram ferm convinsă că ultima cursă a sezonului era programată pe săptămâna asta.
         Am de ce să mă plâng și de vremea de afară, căci de vineri a fost foarte urât la noi, iar sâmbătă destul de dimineață deja ploua de mă lua supărarea.

sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Noutățile de la Lidl şi DM

        Hello! Ştiu că n-au mai apărut articole pe blogul, dar în această seară mi-am făcut temele și am căutat ce mai e nou prin revistele de la Lidl și DM.


        Catalogul Lidl e foarte sărăcuț la capitolul cosmetice, probabil îl așteaptă pe Moș Nicolae. Abia am găsit ceea ce vedeți mai sus și niște lumânări, pe care eu cu greu le-aș putea include la capitolul cosmetice.
        Dar catalogul de la DM e mult mai stufos. Îl găsiți aici. Pe mine mă tentează masca de păr a celor de la Kallos, prețul absorbantelor Always și oferta pentru antiperspirantele Fa.
        Pe voi ce vă tentează?

joi, 19 noiembrie 2015

(P) Ce m-aș bucura uneori să locuiesc în București

        Hello! Cum mai sunteți?
        În ultima vreme am avut câteva mici dileme existențiale, dacă le pot numi așa. Mă tot întreb cum supărarea Oradea și în general Bihorul sunt mult mai puțin dezvoltate ca Timișul, ca Bucureștiul și mai ales ca Clujul. Înțeleg că Bucureștiul e București și e capitala țării, iar pentru asta are un farmec al lui și mai ales magnetismul lui. Cu Timișul e cum e, ca să zic așa, are facilitățile lui și au știut să se descurce mai bine ca bihorenii, căci și ei sunt județ aflat la granița de vest a țării, beneficiind astfel de apropierea de țara vecină.
        Ce-i drept, îmi place faptul că cel puțin la mine în Oradea prețurile sunt cică mai mici ca mai spre est, comparație fiind Clujul și Bucureștiul. Și aici includ atât prețurile la chirii / locuințe cumpărate cât și la celelalte lucruri necesare precum mâncare sau utilități. Ceea ce nu-mi place e faptul că nu dispunem de o diversitate la alte lucruri, precum clinici orientate către diverse arii, ni se demolează clădiri care înainte de demolare adăposteau diverse secții spitalicești ca să se construiască în locul lor ghiciți ce: parcări! Nu puteau face parcări subterane la două sute de metrii mai încolo și să lase clădirile de la suprafață în pace? Sau să construiască parcări în locul clădirilor părăsite ce-și au locul prin tot orașul.
          În fine, să revin puțin la chestia care m-a determinat să-mi aleg titlul pe care mi l-am ales. Este vorba de clinica stomatologică din București numită Velvet. Și culmea e că au doar sediul din București, n-au deschis filială și la mine în Oradea.
        Ce-mi place foarte mult la ei e faptul că par a dispune de o grămadă de aparatură nouă și performantă. Plus că au propriul laborator integrat de tehnică dentară plus oferă servicii de radiografie, tot integrate. Adică nu te plimbi prin tot orașul pentru radiografii și nici nu depinzi de un laborator de tehnică dentară partener aflat ditamai în celălalt capăt al orașului și care tot ce se poate să nu-ți ofere serviciile exact când ai nevoie în sensul că trebuie s-aștepți nu știu cât s-ajungă la cabinetul stomatologic tehnicianul deja blocat în trafic de vreo oră bună sau să întârzie de pe o zi pe alta să ajungă „opera” laboratorului de tehnică dentară (hai că mai merge cumva în cursul săptămânii, dar cum ar fi să te amâne de vineri pe luni iar tu să trebuiască să mergi în delegație două săptămâni începând de sâmbătă sau de luni la prima oră și să nu mai ai când să te reîntorci la cabinetul stomatologic).
        Un alt lucru care-mi place la clinica velvet - din ceea ce-am citit pe site-ul lor - este reprezentat de seriozitatea cu care tratează operațiile de implant dentar. În general acordă o mare grijă atât vârstei pacienților cât și stării de sănătate a acestora. Am înțeles că intervenția chirurgicală pentru implantul dentar este mult mai dificilă la copii și adolescenți datorită faptului că sistemul lor osos încă de dezvoltă, dar este dificilă și la persoanele vârstnice (de peste nouăzeci de ani) deoarece se recuperează mult mai greu și probabil într-un mod mai puțin predictibil. În plus, îmi surâde mai mult ideea de anestezie locală (doar în cazuri extreme se recurge la o anestezie mai „agresivă”) deoarece nu mi se pare atât de nesigură și în plus oferă posibilitatea colaborării dintre pacient și doctor. Nu în ultimul rând, cei de la clinica stomatologică își arată grija față de pacienți și prin faptul că le cer în mod obligatoriu și teste de sânge pentru a se asigura că intervenția va decurge bine.
        De ce-am pomenit neapărat de o clinică stomatologică și în mod particular de implanturile dentare. Dintr-un motiv foarte întemeiat: și eu am un implant dentar încă din adolescență (de la treisprezece ani), asta după ce-am stat cu un dinte ciobit vreo șapte ani. M-am accidentat la vreo șase - opt luni după ce tocmai îmi schimbasem dintele respectiv.

miercuri, 18 noiembrie 2015

Review: Săpunul lichid Aile Sensitive


        Hello! Cum o mai duceți? Pentru mine a venit timpul să vă povestesc despre ultimul săpun lichid pe care mai că-l terminăm: săpunul lichid Aile Sensitive.
        Exact exact nu mai țin minte când l-am luat, dar în 2 femei l-am terminat în vreo 2 - 3 săptămâni, și credeți-mă, are un litru. Ca mai orice săpun Aile, îl găsiți în Kaufland; eu am dat pe el undeva la 2,3 - 3 lei.
        Pot spune că se consumă mai greu, asta poate și pentru că n-am avut cu ce să-l alternez, așa încât mi s-a părut c-a trecut o veșnicie până să-l terminăm.
        Pe lângă faptul că costă foarte puțin și se consumă greu, mi-a plăcut că spală bine și nu am nevoie de o cremă de mâini după fiecare utilizare; și acestea sunt un mare plus la economie. Are un miros mai discret, care pe mine nu m-a deranjat dar nici nu m-a impresionat prea mult.
         Din partea mea are nota 10.

marți, 17 noiembrie 2015

New & old empties

        Hello! Îmi pare rău că acest articol apare atât atât de târziu în comparație cu celelalte, dar aseară am fost ruptă și-am reușit s-adorm cam de pe la 20:30 până pe la 10 azi-dimineață, cu o pauză întree 23:00 și 1:30, dar nu era momentul s-o deranjez pe mama cu făcutul pozelor și scrisul articolului.
        O să vă prezint produsele în ordinea în care s-au încărcat pozele pe blog în momentul scrierii articolului.



        Pentru duș am folosit aproximativ jumătate din gelul de duș Aqua (marca proprie Auchan), cam un sfert din gelul de duș Fa vitamin & power, un gel de duș Balea Lemongrass și săpunul solid Fa go fresh.


        Pentru curățarea mâinilor am folosit 2 rezerve de un litru luate din Kaufland - nu e multă cantitatea asta la 2 persoane timp de aproape 2 luni -: săpunul K - Classic care cu lotus și Aile Sensitive (abia mâine apare review-ul).


        Am reușit să termin și loțiunea micelară Blanchett B și loțiunea tonică pentru ten mix a celor de la Cien.


        La capitolul cremă de mâini am reușit să termin și crema Atrix. Nici nu vă puteți închipui ce ușurată mă simt.


        La capitolul îngrijirea tenului, am terminat 2 creme de față: crema-gel matifiantă a celor de la elmiplant și crema Garnier Oil Control, plus 4 măști de față: 2 măști K - Classic peel-off, 1 mască de față K - Classic Hydro și o mască de față termală Chantelle cu iasomie.


        La capitolul ceai am terminat 3 cutii întregi: ceaiul cu pere și caramel de la Sir Edward Tea, un ceai verde Lord Nelson și o cutie de ceai verde cu mentă.


       Pe lângă cutiile de mai sus am mai început alte 2 cutii de ceai (nu sunt nici pe departe terminate), plus pliculețele din mâna mea: ultimele 6 - 7 pliculețe din ceaiul Lord Nelson Rooibos cu vanilie, ultimele 4 pliculețe de ceai Lord Nelson Rooibos Caramel, 2 pliculețe de ceai Lord Nelson cu portocale.


        Mai sus sunt mostrele din revista Unica despre care vă vorbeam și ieri plus o mostră de șampon LAngelica pe care-am primit-o nu de mult în Kaufland.


        Am terminat și 2 pachete de dischete demachiante Caterine și unul de 50 de bucăți din Auchan dar nu mai țin minte firma.


        Am reușit să termin 2 pachete mari de șervețele umede Wickies, 2 de Softino, unul de Freshmaker și unul de marca proprie Auchan.


        La capitolul șervețele umede mici am terminat 2 pachete de șervețele Amelia (ba mai știu să număr, dar unul e în sticla de săpun Aile, uitați-vă mai sus), 2 pachețele Sleepy, 1 pachețel de șervețele antibacteriene, un pachețel de Freshmaker și unul de marca proprie Carrefour.


         Am mai terminat 2 sticluțe de acetonă (mai am 2 începute).


        Acesta este uleiul de levănțică din King Art.


        La capitolul protecție am terminat antiperspirantele Fa Green Tea și Gerovital H3 Sapphire Women, dar știți deja din Project Pan că mai am începute încă 4 antiperspirante.


        Am terminat și șamponul uscat Balea Trend It Up, îmi pare rău după el căci a fost unul dintre cele mai bune șampoane uscate pe care le-am încercat.


        Și în sfârșit, am terminat „parfumul” Versace Woman, despre care deja știți că nu mi-a prea plăcut.

luni, 16 noiembrie 2015

Ce-am mai făcut în săptămâna ce-a trecut #6

        Hello! Cum mai sunteți?
        Și săptămâna aceasta pot spune c-am fost destul de leneșă, dar nici pe departe ca în cealaltă. Măcar am dat miercuri 5 ore pe la facultate, am fost de 2 ori prin Lidl și o dată prin Kaufland. Din Lidl m-am făcut cu un fard de ochi, mă rog, e o micropaletuță de 3 culori, dar care îmi plac la nebunie și îmi pare rău că n-am un swatch să le arăt ca lumea.



        Că tot veni vorba despre ce-am mai făcut, am mai programat un review pe miercuri și sper ca diseară să fac și un articol despre ultimele „goliciuni” pe care le am, nu de alta, dar să eliberez puțin locul.
        Și prin piață am fost sâmbătă. Știu că mai ales încălțările nu sunt de cea mai bună calitate pe acolo, o pereche de UGG-uri sau de cizme ținându-mă cel mult o iarnă și jumătate (iarnă din aia scurtă) sau o iarnă din aia lungă. Totuși m-am făcut cu niște UGG-uri scurte, cu niște cizme scurte, cu 4 plovere și cu 5 căni diferite în total. Aș fi luat și a șasea cană, dar era la 9 lei și nu mai aveau decât 5 bucățele și nu se știa dacă mai primesc și altele.

Cana de care vă vorbeam


        Și mi-am mai făcut din temele pentru masteruri. Nu enorm de multe, dar decât nimic, mai bine să le iau încet și sigur.
        Era să uit de faptul că joi mi-am luat o revistă Unica din Kaufland, și asta pentru că avea o cremă de corp Yves Rocher cu unt de shea; am mai descoperit și niște mostre prin revistă:



  • o cremă de față LOreal Revitalift Laser pentru zi;
  • un șampon Dove Oxygen Moisture;
  • un balsam Dove Oxygen Moisture;
  • o cremă Vichy Idealia;
  • o cremă BB Garnier în variantă light.
        Despre cremele de la Vichy și LOreal nu știu ce să vă spun, mai ales că nici nu am riduri. Crema BB de la Garnier n-a ținut mult pe fața mea din cauza faptului că am transpirat, și în plus, deși era Light, adică o nuanță deschisă. tot mi s-a părut prea închisă pentru tenul meu.
        Despre mostrele de șampon și balsam de păr de la Dove voi afla date mai concrete în zilele ce urmează, abia în această seara le-am folosit, dar să știți că mă tentează. Șamponul a fost într-o cantitate suficientă, dar balsamul a fost într-o cantitate cam mică, a trebuit să mă zgârcesc cu el, și asta nu m-a prea încântat mai ales c-am observat că în ultima săptămână părul meu s-a simțit ca și cum ar fi fost despicat sau așa ceva.
        Ca și o penultimă idee, m-am decis să bag la uz casnic crema de mâini Dove luată în vară să o termin și pe aceea, mi se pare că se cam plictisește la mine prin genți.


        Ultima idee e faptul că cursa de Formula 1 (Marele Premiu al Braziliei) din această după-amiază m-a plictisit atât de mult încât după prima oră am mutat pe știrile de pe PRO TV.  Un mic rezumat găsiți aici.

duminică, 15 noiembrie 2015

(P) Un magazin online care m-a cucerit

        Hello! Ce mai faceți voi?
        Eu am de gând să reiau o temă abordată foarte recent pe blog, în acest articol. Am descoperit acest magazin online prin intermediul platformei pentru articole plătite numită aliada.ro. Primul articol l-am scris nu neapărat în pripă, dar atunci am dorit să vă vorbesc despre necesitățile foarte stricte cărora magazinul online mi-a furnizat o rezolvare, dar acum îmi doresc să vă mai povestesc și despre alte lucruri din magazin care mi-au atras atenția.
        Din categoria cadourilor originale pentru bărbați mi-au atras atenția, culmea, lămpile și veiozele disponibile, dar și o cană termos cu design de obiectiv al unei camere foto. Deci, lucrurile acestea mie mi se par absolut adorabile și fantastice. Cui nu i-ar plăcea aceste lămpi decorative cu pești Magma Lamp? Pe mine m-au înnebunit cu siguranță deși nu am unde să le pun la mine în apartament.
Dar, sinceră să fiu, mă mânâncă rău mâinile, dar rău de tot, să-mi comand aceste lămpi decorative mici cu sclipici, căci sunt sigură că acestora le-aș găsi un locșor pe noptiera mea, chiar dacă mă dau peste cap. Singurul lucru care mă deranjează e faptul că nu știu ce culoare au la ele pe stoc, sincer, mi-aș dori un albastru sau un verde în cel mai rău caz, nu știu exact cum să dau de culoarea respectivă. Recunosc că mi se pare interesant și acest set pentru desfacerea sticclelor de vin, dar nu m-a dat deloc pe spate. Cât despre acest set de stilouri (și alte cele), deja vi-am vorbit în celălalt articol de acum câteva zile despre magazinul online adus în discuție.
        Un alt lucru care mi-a atras atenția în acest magazin online a fost oferta produselor de autoapărare. Vi-am povestit în acest articol faptul că s-a legat un țigan de mine când am venit acasă într-o zi. Sinceră să fiu, a fost mai mult decât am lăsat să se înțeleagă în postarea mea, dar mi s-a făcut destul de frică, acesta este și unul dintre motivele pentru care m-aș muta mâncând pământul din Velența. N-am pățit nimica, dar perspectiva nu mi-a plăcut, deși nu-mi amintesc să mai fi dat peste individ de atunci. Ce mă tentează din magazin la capitolul autoapărare sunt spray-urile lacrimogene și chiar obiectele cu electroșocuri deghizate sub mai multe obiecte absolut inofensive gen lanterne sau chiar au design de telefon mobil, dar din ăla care nu e smartphone. Nu știu cât e de etic să apelez la asemenea obiecte cu electroșocuri, dar în situațiile excepționale cred că ar fi utile. Vă rog să nu mă judecați din cauza respectivului concept.
        Sunt foarte curioasă ce vă atrage vouă atenția în acest articol online și ce vi se pare deja că vă mânâncă mânuțele să cumpărați. Sincer, pe mine mă mai captivează încă câteva genuri de articole din magazinul online, gen glucometrele cât și unele produse pentru păr pe care le-am găsit acolo, dar acestea cred că vor face obiectul uneia sau mai multor postări într-un viitor incert.

sâmbătă, 14 noiembrie 2015

(P)DentaBook și ce m-a atras la ei

        Hello! Ce mai faceți?
        Cam din lipsă de idei de review-uri pentru cosmetice (am o grămadă de cosmetice abia începute - deci încă în teste - despre care îmi formez încă o părere), dar și pentru că am găsit o idee interesantă pe internet, m-am gândit să vă spun vreo câteva cuvinte despre această idee.
        Deja știți că am început nu numai să mă interesez de niște platforme pentru articole sponsorizate, dar chiar am și început să scriu articole plătite. Sinceră să fiu, prin intermediul platformei aliada.ro am ajuns să aflu despre o anumită cantitate de lucruri noi, cum ar fi ideea acestui software cabinet stomatologic a celor de la DentaBook. Nu vă închipuiți varianta clasică „a unei cărți despre stomatologie”, căci veți fi dezamăgiți. Aplicația de față (da, am scris bine, aplicația este disponibilă și în varianta pentru smartphonuri, doar pe Android în momentul de față) este destinată creării de planificări la stomatolog. Momentan sunt disponibile oportunități de planificare la aproximativ o sută de medici stomatologi.
        Tot ce trebuie să faci, pentru început, este să îți faci un cont pe site în mod gratuit până la sfârșitul lunii decembrie a anului în curs - conform site-ului, activarea contului se face imediat -, apoi te loghezi la noul cont creat și deja poți să îți faci o programare la unul dintre medicii disponibili în aplicație; deci îți ia undeva la maxim zece minute, zic eu, din momenttul în care începi să completezi formularul de creare a contului până să-ți faci prima programare, aici incluzând și căutarea medicului în aplicație. Iar aici intervine partea de aplicație pe smartphone: cu o zi înainte de data programării tale, softul cabinetului stomatologic îți trimite un SMS direct pe telefonul tău să-ți amintească că mâine ai programare la dentist, măsură preventivă în caz c-ai uitat de programare. Plus că la completarea formularului de creare a contului aveți opțiunea de a seta ora la care să primiți SMS în ziua precedentă programării, astfel încât primirea mesajului să n-ajungă într-un moment inoportun, reducând șansele să ignorați mesajul ca mai apoi să uitați definitiv de el.
        Mie mi se pare o idee grozavă această aplicație, nu mai trebuie să străbat tot orașul până la stomatolog să-mi fac o programare sau să mă chinui să dau de respectiva persoană la telefon (dacă îi la cabinet nu-și poate lăsa pacientul ca să răspundă la telefon; dacă nu mai e la cabinet, cică nu-și ia agenda cu el așa încât nu mă mai poate planifica), pur și simplu îmi folosesc conexiunea la internet sau o rețea wireless disponibilă în mod gratuit ca să-mi fac programarea la dentist.
        Ideea acestui software nu e singura chestie interesantă pe care-am găsit-o pe platforma aliada.ro, mi s-au părut interesante și ideea izolațiilor sau a torturilor, chestii pe care deja le-am abordat, dar abia aștept să mai găsesc lucruri interesante pe platforma în cauză.
        Vouă cum vi se pare ideea acestei aplicații? Vi se pare și vouă la fel de interesantă, așa cum mi se pare mie?

vineri, 13 noiembrie 2015

(P) O nouă platformă destinată articolelor plătite

        Hello! Cum mai sunteți?
        Eu, din fericire, sunt în al nouălea cer, ca să zic așa. Acum o săptămână am descoperit o nouă platformă dedicată bloggerilor, platformă care pune la dispoziția bloggerilor o listă de articole sponsorizate prin care ne putem monetiza din când în când blogul.
        Platforma Aliada.ro este una dintre platformele care vin în ajutorul advertiserilor și a bloggerilor; această platformă facilitează colaborarea dintre cele două grupuri (advertiseri și bloggeri), companiile având parte de o anumită expunere mai sporită în mediul online, iar noi, bloggerii, putem face ceea ce ne place cel mai mult, și în plus, să câștigăm un ban în plus: să scriem creativ. Platforma se laudă că vine în sprijinul antreprenorilor prin dezvoltarea de campanii de marketing online eficiente; de asemena, platforma se laudă cu faptul că garantează bloggerilor faptul că munca lor depusă este răsplătită.
        Pentru majoritatea campaniilor de pe platformă trebuie să scrii un articol de minim cinci sute de cuvinte (rețineți cinci sute de cuvinte e limita inferioară) în care să inserezi două linkuri disponibile dintr-o listă anume pe anumite cuvinte, după care publici articolul și introduci URL-ul de pe blogul tău în micul formular de pe aliada.ro iar apoi aștepți ca un operator al platformei să-ți valideze sau invalideze articolul / articolele introduse. Cam astea sunt formalitățile pe care trebuie să le îndeplinești pe platformă; formalitățile pe care trebuie să le îndeplinești în legătură cu crearea articolului tău le știi tu, ca blogger, fiecare are propriile cunoștințe și experiențe de viață, fiecăruia ne vine mai ușor să scriem anumite tipuri de articole sau articole pe o temă dată și alte articole ni se par mai greu de creat.
        Ei bine, eu deja am creat trei articole plătite, acesta este al patrulea, sper că această platformă este una serioasă și chiar plătește. Momentan sunt reticentă, dar sper ca reticența mea să fie în zadar, iar cei de la Aliada chiar să se țină de cuvânt și să ne plătească. De ce sunt atât de reticentă? Ei bine, din cauza faptului că acest lucru, scrisul unor articole plătite este ceva nou pentru mine, iar în al doilea rând, fiind ceva nou pentru mine, trăiesc cu impresia că nu sunt atât de bună la acest lucru. Dar am observat că această temere a mea, aceea de a nu mă considera exagerat de bună este un factor foarte motivațional pentru mine, atâta vreme cât nu mă las copleșită de sentimentul de inferioritate. Sunt de părere că acest mic experiment, cu scrisul articolelor plătite, este unul benefic pentru mine nu numai în sfera bloggingului ci și în viața de zi cu zi, deoarece în IT de multe ori trebuie să-ți folosești creativitatea și, totuși, în același timp trebuie să te încadrezi în munca în echipă. Defapt, chiar în orice nivel al învățământului trebuie să aplici această adaptare, mai ales în cazul în care ai parte de un cadru didactic mai fixist, doar viziunea lui de design grafic e ok, a ta e considerată zero (a pățit-o o colegă, nu eu).
        Sinceră să fiu, eu m-am apucat să scriu articole plătite deoarece îmi doresc să-mi rotunjesc puțin veniturile, e o perioadă mai stresantă din punct de vedere financiar pentru mine, așa încât să fac un bănuț din unul dintre hobby-urile mele (scrisul creativ) mi se pare un lucru comfortabil deoarece cu două masteruri pe cap mi-e cam aproape imposibil să mă țin de o anumită rutină la un job și să mă mai ocup printre picături de teme și blogging.
        Voi ce părere aveți despre articolele plătite? Ați încercat vreodată să creați asemenea postări pe blogurile voastre? Ce părere aveți despre Aliada? Ați mai interacționat cu această platformă până acum? Aștept cu nerăbdare comentariile voastre.

joi, 12 noiembrie 2015

Review: Loțiunea tonică pentru ten mixt de la K - Classic care


        Hello! După 2 zile de absență foarte lungi (cel puțin pentru mine), a venit timpul pentru o nouă postare. Știu, azi e joi, de obicei nu prea mai postam recenzii în această zi a săptămânii, dar chiar n-am avut chef ieri să stau și să mă documentez.
        Azi vă povestesc puțin despre loțiunea tonică pentru ten mixt a celor celor de la K - Classic care. Se găsește prin lanțul de magazine Kaufland, K - Classic fiind marca lor proprie, și, din câte țin eu minte, produsul costă undeva la 5 - 6 lei, sper să nu mă înșel. De ce am achiziționat produsul? Pentru că aveam nevoie de ceva care să îndepărteze eventualele urme de săpun dar și de machiaj și n-am mai găsit apa micelară de la Blanchette B, iar bifazicul de ochi de la ei mi se părea foarte scump la vreo 8 lei și ceva.
        Sinceră să fiu, produsul mi se pare bun, îmi îndepărtează urmele de machiaj (eu nu prea port machiaj, așa că nici nu prea are ce curăța). Totuși, nu-mi place mirosul, e mult prea artificial dar și faptul că nu mă ajută cu nimic în privința tenului gras. Deci are și multe minusuri.
        Din partea mea are nota 8.

miercuri, 11 noiembrie 2015

(P) Despre importanța izolațiilor

        Hello! Vi-am mai povestit în postările trecute despre renovări și am început să vă explic câte lucruri trebuie luate în considerare când renovezi un apartament, defapt cu mult înainte de a începe efectiv renovarea. Credeți-mă, nu e distractiv, de exemplu, să te trezești că vrei să-ți înlocuiești ușile după ce ți s-au reparat și vopsit pereții, sau că vrei izolație termică după ce ți s-a terminat de renovat apartamentul.
        Cu renovările bătând la ușă, am înțeles importanța izolațiilor de orice fel. Nu e totuna ca un imobil (apartament, casă, spațiu comercial, terasă etc) să beneficieze sau nu de termoizolații sau hidroizolații.
         Bun, bun, dar de ce să aleg vreo izolație de orice fel și să plătesc mult mai mult la finalul renovărilor, când pot să reduc considerabil costurile de renovare prin renunțare la izolații?
         Știu, e o problemă spinoasă factorul financiar. Dar să vă explic pe scurt un lucru care mie mi se pare foarte important: dai un ban consistent în plus acum la renovări dar îți poți scoate investiția din izolații în timp, căci nu renovezi din 2 în 2 luni, nu-i așa?
         În timp ce hidroizolația se folosește mai ales la exteriorul clădirilor, termoizolația, din ce știu eu, se poate aplica atât la exterior cât și la interior.
         De ce să folosești hidroizolația? Rolul hidroizolației este de a etanșa clădirile astfel încât apa care ajunge pe ziduri și pe acoperiș să nu ajungă la interior, deci previne inundațiile dinspre exterior către interior. Deci, optând pentru o hidroizolație de calitate plătești un ban în plus la renovare, dar ai certitudinea că după prima ploaie serioasă sau după topirea primei zăpezi rezultate în urma unei ninsori mai serioase n-o să fii inundat. Prin urmare, ai certitudinea că nu trebuie să rezugrăvești anual sau mai des din cauza unei inundații, deci economisești o căruță de bani în timp. Și să mai adaug faptul că majoritatea hidroizolațiilor și a lucrărilor de montare a hidroizolației au o garanție de 20 - 30 de ani, deci e o investiție de durată.
         La fel, de ce să folosești termoizolația? Rolul termoizolației este acela de a menține o temperatură constantă la interior, dar, de asemenea, trebuie să fie rezistente la schimbările de temperatură și umiditate, să fie ignifuge (adică să se aprindă și să ardă foarte greu sau chiar deloc, prin urmare îngreunează foarte mult propagarea incendiilor), să reducă transmisia de vapori din punct de vedere al calităților. Un prim beneficiu al folosirii termoizolațiilor e faptul că nu mai există discrepanțe de temperatură între zona perețiloe exteriori și mijlocul casei. Un al doilea beneficiu e că de cele mai multe ori dacă nu întotdeauna, folosirea corectă a termoizolației contribuie la scăderea costurilor cu încălzirea imobilului cu 30 - 50 %, ceea ce e un mare beneficiu, investiția într-o termoizolație de calitate scoțându-și banii în decursul a doar câtorva ierni, depinde și de zona geografică în care se situează imobilul în cauză.
         Sper ca de acum înainte să vă fi făcut mai atenți la o parte dintre motivele pentru care e foarte indicat să se folosească izolațiile și care sunt beneficiile acestora.

marți, 10 noiembrie 2015

(P) Preferințele mele în materie de prăjituri

         Hello! Cum o mai duceți? Eu n-o duc neapărat foarte bine, trec printr-o fază din aceea când îmi e foarte dor de zahăr și prăjituri / torturi, de fiecare dată când trec pe lângă o cofetărie sau un stand de cofetărie îmi vine să înșfac toate produsele și să le devorez. Doar că mă abțin, deoarece țin prea mult la cele aproape 9 kg pe care am reușit să le dau jos.
         În speranța mea (poate deșarte, poate nu) de a-mi mai potoli puțin această poftă, m-am gândit să vă împărtășesc și vouă preferințele mele în materie de torturi, mai ales cele pentru anume evenimente.
         Stând de vorbă cu o prietenă (amică) din București, am aflat despre o cofetărie online, așa încât vă pot exemplifica mai bine puțin propriile preferințe. În primul și în primul rând, ceea ce-mi place la această cofetărie:

  • livrează produsele zilnic, în intervalul orar 9 - 22;
  • putem să degustăm produsele în cursul unei vizite la laborator, înainte de comandă, ceea ce e foarte important din perspectiva mea deoarece mă știu foarte foarte pretențioasă cu orice, implicit și cu prăjiturile pe care le mânânc;
  • îmi place faptul că oferă cele mai populare 3 tipuri de plăți: în numerar la primirea comenzii, prin transfer bancar în contul firmei sau online cu cardul; sincer, momentan îmi surâd primele 2 metode de plată, dar asta ține de preferințele fiecăruia;
  • procesul de comandă mi se pare foarte ușor;
  • produsele se fac bucată cu bucată, nu în serie;
  • faptul că se poate returna produsul în proporție de 75% în condițiile în care nu suntem mulțumiți de produs, iar firma se obligă să ne restituie banii în 7 zile.
         Pot spune că îmi plac, ca și gust, caramelul, frișca, ciocolata.
  • caramelul îmi place din cauza contrastului dulce amărui pe care îl are; un exemplu de tort cu caramel care-mi place e aici.
  • frișca mi se pare foarte cremoasă și totuși, lăptoasă în felul ei; o combinație foarte extraordinară se găsește aici.
  • ciocolata e ciocolată, foarte puține persoane pot susține că n-au găsit absolut niciodată nicio ciocolată care să le fie pe plac; tortul de aici e un exemplu pentru preferința mea.
         Dacă mai sus vi-am arătat cam ce-mi place în viața de zi cu zi, la capitolul evenimente sunt mai capricioasă, mai critică de felul meu. De exemplu, la capitolul torturi botez, n-am reușit să găsesc decât 2 torturi din punct de vedere estetic; este vorba despre acest tort și acest tort. Vi-am spus că sunt foarte pretențioasă, nu-i așa? Torturile create special pentru evenimentele deosebite din viața oamenilor trebuie să fie cu adevărat deosebite: trebuie să fie foarte estetice, să fie în acord cu tema evenimentului respectiv - de exemplu, nu merge un tort negru la o nuntă a cărui culoare tematică e un crem enorm de deschis, nu-i așa? -, să fie foarte gustos și în acord cu celelalte mâncăruri servite la evenimentul respectiv.
         Sunt foarte pretențioasă, nu-i așa? Spuneți și voi...

luni, 9 noiembrie 2015

Ce-am mai făcut în săptămâna ce-a trecut #5

        Hello! Zilele acestea m-am confruntat cu o lipsă totală de a face ceva. Chiar și pe mine mă cam șochează faza, deși mă știu o persoană destul de leneșă.
        Cum mama a fost pe schimb de noapte la lucru, m-am obișnuit s-adorm tocmai în zori. Sinceră să fiu, sunt genul de persoană care, dacă ăși ascultă necesitățile corpului și ale intelectului, e o ființă mai nocturnă ca să zic așa. Fiind născută și seara, undeva în intervalul orar 22 - 24, simt că sunt mai activă din punct de vedere intelectual seara târziu și noaptea. Doar că nu sunt prea înțeleasă de părinții mei la acest capitol, așa încât cred că vă închipuiți cu ce nerăbdare aștept să mă mut singură, dar, de asemenea, mă simt foarte stresată de apropierea faptului împlinit de a știi că-mi vin oamenii să-mi zugrăvească și să-mi rezolve toate celelalte „treburi” de prin apartament. Mă mai stresează și alegerea mobilei, am așa o idee despre ce vreau prin casă dar încă n-am intrat prin magazinele specializate să le găsesc. Și în plus, mă stresează tata cu mobila iar eu nu reușesc să îmi transpun ideea din mintea mea în cuvinte.



        Ceea ce mai vreau să vă zic îi faptul că toată săptămâna trecută n-am fost deloc, dar deloc - știți ce-i aia dar chiar deloc? - prin zona campusului universitar. Tot ce pot spune c-am făcut e faptul c-am fost de vreo 2 ori prin Kaufland, am fost la optică și la farmacie. Îmi aștept cu nerăbdare lentilele de contact de probă, să văd dacă ochii mei acceptă lentilele de contact. Abia aștept să scap de ochelarii aceștia grei ca niște bolovani (deși am lentile de plastic, închipuiți-vă!). Din păcate, nu voi putea renunța niciodată la corecția oculară din cauza strabismului de la ochiul drept, sunt „prea babă” ca să se mai poată face ceva pentru mine din punct de vedere funcțional; nici cu dioptriile nu o duc prea bine, cred c-aș avea nevoie de 2 operații pentru a putea scăpa definitiv de dioptrii, ca să zic așa.
        Dacă cumva, în săptămânile următoare voi mai mult absentă decât prezentă pe blog, vă rog să mă scuzați, dar cred că a venit momentul să mă ocup de teme chiar și printre picături.

duminică, 8 noiembrie 2015

(P) Cum mi-am reozolvat o mare problemă

        Hello! Tot povestesc în stânga și-n dreapta despre 2 fapte interesante în legătură cu mine:

  1. În această lună încep să renovez apartamentul în care mă voi muta într-un viitor apropiat sper;
  2. Îmi place foarte mult să scriu și acum, la aproape 24 de ani, tot cu stiloul; nu întotdeauna reușesc acest lucru, dar mă bucur de fiecare când reușesc să fac acest lucru.

        Una dintre marile probleme pe care a trebuit și trebuie să le rezolv e iluminatul și în cele mai inaccesibile colțuri ale casei, acele locuri în care să  trag fire electrice ar fi aproape imposibil sau nu s-ar renta, sau să pun corpuri de iluminare care să poată fi demontate și mutate în alte zone peste „n” ani când aș redecora sau muta apartamentul.
        Am stat și-am meditat la ceea ce-ar trebui să fac, apoi am început să caut pe internet alte soluții pe care nu luasem în vedere de una singură. Chiar nu doream să tot primesc cu insistență, de la nici nu știu câți electricieni, răspunsuri de genul că nu se poate trage fire electrice pentru corpuri de iluminat amplasate unde doresc eu sau că ar trebui să mă mulțumesc cu lumina pe care aș putea-o primi de la un corp de iluminat situat „la un kilometru” distanță.
        Tot triind propriile idei și articolele pe care le găseam pe internet, începeam să îmi amintesc de unele produse teleshopping văzute la tv, printre care și anumite becuri care pur și simplu se montau pe ziduri și care nu aveau nevoie de alimentare din rețeaua electrică a apartamentului. Așa am reușit să găsesc la acest link un set de 8 becuri mini Handy Bulb care folosesc becuri de tip LED și funcționează pe baza curentului electric furnizat de către 3 baterii de tip AAA (fiecare bec are nevoie de 3 baterii AAA, deci vă vor trebui 24 de baterii dacă doriți să folosiți toate cele 8 becuri). Sinceră să fiu, mi se pare o ofertă foarte rezonabilă, cu un preț foarte fain (vine undeva la aproximativ 8 lei / bec), singurul neajuns fiind faptul că am nevoie de o mare cantitate de baterii și nici nu știu în cât timp se vor consuma aceste baterii. Cred că până la urmă această soluție o voi și pune în aplicare.

*** 

        Tot așa, când am început să-mi aduc aminte de unele produse teleshopping văzute la tv în timpul căutărilor mele pentru unele soluții în legătură cu problema mea electrică, mi-am amintit și despre niște stilouri. Pur și simplu mă cuprinsese dorul de sentimentul care mă cuprindea atunci când scriu de mână cu stiloul. Tot pe site-ul pe care am găsit becurile de care vă vorbeam mai îaninte, am găsit și stilourile de care îmi aminteam, pe lângă alte produse teleshopping originale. Momentan, cu toate cheltuielile pe care le voi avea cu apartamentul din toate punctele de vedere, nu cred că voi avea bani să-mi fac cadou de ziua mea acest set de stilouri, dar sper să conving pe cineva să mi le facă cadou tot de ziua mea sau de Crăciun. Dacă tot nu reușesc să conving pe altcineva, o să-mi adun bani să mi-l fac cadou de Paște, cu atât mai mult cu cât Paștele ortodox va cădea foarte târziu anul viitor.

        Cam atât am avut să vă împărtășesc pe ziua de azi.

sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Noutățile de la Lidl

        Hello! Cum mai sunteți? Vreau să vă spun că ieri după-amiază când am scris acest articol, am fost foarte entuziasmată de faptul că am găsit grămada de cosmetice prin cele 2 reviste Lidl... De ceva vreme nu mai găsisem o asemenea abundență de material despre care să vorbesc în acest gen de articole.


        Săptămâna viitoare e Săptămâna Mărcilor la Lidl, așa încât au ceva reduceri, bănuiesc că la multe produse. Din vagile mele amintiri, se chiar merită achiziția pachetului de șampoane H&S, pe sticlă se iese cu o reducere de minim 1,5 - 2,5 lei față de Kaufland (țin minte că acolo sticla de 400 ml costa undeva la 19 - 20 de lei), la fel și gelul de duș Palmolive XXL (reducere de minim 1 leu față de Kaufland, dar păcat căci deja mi-am impus un project pan la gelurile de duș), chiar și săpunurile Dove se merită luate la 9 lei 4 bucăți, au un preț mai decent; nu în ultimul rând, și antiperspirantele Dove cred că vor avea o reducere de aproape 1 leu față de Kaufland. Dacă ar fi să iau tot ceea ce-mi doresc din Lidl săptămâna viitoare, aș reinvesti suma respectivă ori într-o cremă de mâini ca în poza de mai jos + 1 ciocolată amăruie sau 2 geluri de duș Cien + 1 ciocolată amăruie.


         Cu toate că săptămâna viitoare e Săptămâna Mărcilor, Lidl-ul va introduce sau reintroduce 4 produse cu iz de iarnă de la Cien:

  1. Cremă de față la 100 ml cu 10 lei (nu știu compatibilitatea cu tipurile de piele);
  2. Cremă de corp la 250 ml tot cu 10 lei;
  3. Cremă de picioare la 100 ml cu 7 lei;
  4. Și cremă de mâini la 100 ml tot cu 7 lei.

vineri, 6 noiembrie 2015

Project Pan

        Hello! A sosit timpul să-mi impun un nou project pan deoarece iar am destule cosmetice. Nu-mi dau un termen limită anume, ci doar îmi propun să nu mai achiziționez alte produse până nu se termină cele din poze plus ceea ce voi menționa după poze. Deci uitați care-mi sunt produsele:







 Ceea ce nu apare în poze, dar mi-ar plăcea să termin sunt următoarele produse:

  • gelul de duș Balea cu lemongrass și săruri din Marea Moartă;
  • gelul de duș Balea cu aloe vera și limetă;
  • gelul de duș Aqua, marca proprie Auchan;
  • gelul de duș Cien Lemon Kick;
  • gelul de duș Cien Orange Sky;
  • săpunul solid Dove go fresh fresh touch.
        Sper să mă pot ține de acest project pan. Voi ce credeți? Voi reuși să-l duc la capăt?

joi, 5 noiembrie 2015

Top 25 de atracții turistice mai mult sau mai puțin cunoscute din România (partea a III - a)

       Hello! Acum ceva timp am început să vă vorbesc despre niște atracții turistice de la noi din țară. Cum vă povesteam și pe la început, nu am vizitat decât un număr rușinos de mic dintre aceste atracții turistice, dar azi voi aborda unul dintre locurile în chiar am fost de-a lungul vieții.


Sinagoga din Brașov:


        Conform Wikipedia.org, această atracție turistică, Sinagoga Neologă din Brașov a fost construită după planurile arhitectului Lipot (sau Leopold) Baumhorn în perioada 1899 - 1901, inaugurarea acând loc în data de 20 august 1901. Stilul de construcție este definit de stilul maur, cu decorațiuni gotice și romanice. De menționat faptul că clădirea a fost renovată în anul 2001.
        Iar conform blogului hailabord.ro, monumentul este localizat pe Strada Șchei, numărul 29; programul de vizitare este între orele 9 și 16, intrarea taxându-se cu câte 5 lei de persoană.




Cimitirul Vesel din Săpânța:


        Tot conform celor de la Wikipedia.org, lucrurile care fac atât de inedit acest cimitir sunt:
- culorile vii ale crucilor ce stau la căpătâiul mormintelor;
- picturile naive care prezintă scene din viața decedaților;
- existența pe unele cruci și a versurilor despre viața decedaților, scrise cu nuanțe umoristice;
- ultimul lucru care compune ineditul și pe care aș dori să-l menționez și eu împreună cu cei de la Wikipedia este faptul că cimitirul nu tratează moartea în maniera populară unde moartea e ceva trist, ci într-o manieră mai dacică.


Sarmisegetuza Regia:


        Această locație este situată în satul Grădiștea Muncelului, în județul Hunedoara. A fost centrul  militar, politic și religios al statului dac în perioada domniei lui Decebal de dinainte de războaiele cu romanii. Ruinele fortificației face parte dintr-un complex de 6 fortărețe defensive aflate în Munții Orăștiei. Ruinele se află la o înălțime de aproximativ 1200 m și se întind pe o suprafață de 30000 de metrii pătrați. De menționat faptul că locul este inclus în patrimoniul cultural mondial UNESCO.


Grădina Botanică din Jibou:



        În primul și în primul rând, locul splendid. Vi-o pot spune din tot suflerul. Am fost la Grădina Botanică din Jibou acum 6 ani, pe când eram în clasa a 11 - a. Nu știu ce m-a determinat să merg în excursia respectivă și să nu particip la un concurs matematic desfășurat exact în aceeași sâmbătă.
        Drumul de la Oradea până în jibou și înapoi a fost presărat cu peisaje extraordinare cu atât mai mult cu cât și minunatele culori tomnatice ne-au delectat ochii.

Sursă foto;   parte a grădinii japoneze

        Din amintirile mele, grădina dispune de o multitudine diversă de plante care includ și plante exotice gen bambuși, plante carnivore și cactuși. Pe lângă plante, vizitatorii se mai pot bucura și de o grădină japoneză, câteva acvarii cu câteva specii de pești și un țarc îngrădit în care există (sau existau acum 6 ani) porci mistreți și cerbi, situat lângă grădina japoneză.



Canionul 7 scări:


        Canionul 7 scări se află aproximativ la o oră de mers pe jos față de DN1 în zona Dâmbu Morii. Localizarea puțin mai exactă o reprezintă faptul că acest defileu se află în partea vestică a Munților Piatra Mare, județul Brașov. Un pic mai multe informații găsiți aici.