miercuri, 27 ianuarie 2021

Filmul / serialul săptămânii #12: „Robin Hood: Men in tights”

 


Hello! Cum mai sunteți? Sper să vă găsesc bine...


Pentru astăzi, fiind și mijloc de săptămână, iar prin Oradea vremea s-a jucat cu mine destul de urât până acum, ba a fost urât și întunecat, ba ceața s-a transformat într-un soare extraordinar de frumos și rece și tot așa, m-am gândit la o comedie romantică de să te piși pe tine de râs, nu alta. 


Robin Hood: Men in tights nu e neapărat un film clasic cu Robin Hood, deși păstrează anumite elemente; spun asta deoarece multe aspecte clasice au fost reinterpretate în așa fel încât să provoace comicul. Firul narativ e în linii mari același, Robin scapă (evadează) din temnița în care era condamnat în timpul cruciadei și se întoarce acasă în Anglia unde se ia la trântă cu șeriful de Nottingham și o seduce pe Lady Marian. Doar că toate acestea au o latură evident comică aproape fără pic de drama pe care o au alte filme cu Robin.


Sincer, este unul dintre acele filme care îmi readuce zâmbetul pe buze de fiecare dată când îl vizionez. Acum foarte multă vreme am încetat să mai număr de câte ori ajunsesem să-l vizionez, și deja ajunsesem pe la vreo 7 sau 9 vizionări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu