duminică, 24 ianuarie 2021

Cartea săptămânii #36: „Măsura timpului” de Mitch Albon

 

Hello! Cum mai sunteți? Pe mine m-a apucat nostalgia și m-am pus pe căutat prin evidența pe care o țineam referitor la cărțile împrumutate de la biblioteca județeană în perioada în care obișnuiam să frecventez instituția respectivă. Trecând prin respectivul document am găsit câteva surse de inspirație pentru articolele din seria aceasta.


Ceea ce mi-a plăcut foarte mult la carte a fost abordarea autorului prin intermediul personajului întruchipat de primul creator al ceasului asupra noțiunii timpului. Acest prim făuritor de ceasuri, pe numele său Dor, este pedepsit de către divinitate la întemnițarea într-o peșteră pentru mai multe secole deoarece încercase a măsura cea mai de preț resursă, și anume timpul. Într-un final, primește șansa redempției prin salvarea unei adolescente care dorește să se sinucidă (din cauza unui episod de bullying) și a unui bătrân bogat care dorește să trăiască pentru totdeauna.


Cartea mi-a arătat foarte mult cum influențăm viața celor din jurul nostru dar și faptul că viitorul îndepărtat (cel de peste câteva generații de la moartea noastră) s-ar putea să nu fie așa cum ne imaginăm noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu