luni, 7 decembrie 2015

Ce-am mai făcut în săptămâna ce-a trecut #9

        Hello! Cum o mai duceți? Pentru mine a fost o săptămână mai leneșă, ca să zic așa, m-am axat puțin pe teme și deloc pe a ajunge miercuri și joi la ore. Ce-i drept, miercuri am avut vreo 2 reprize bune de frisoane, chiar nu mă așteptam deși ar fi trebuit dacă mă gândesc că în data de 28 noiembrie chiar am stat afară și-am dârdâit de mama nevoii.
        Săptămâna asta am redescoperit ceaiul de ghimbir, e un ceai extraordinar dar pe care nu întotdeauna reușesc să îl fac în concentrația potrivită. Uneori îl fac prea slab (cam rar îl nimeresc așa) dar de majoritatea dăților îl fac prea tare și atunci chiar că iese prea picant. Îmi place acest ceai chiar din cauza faptului că, fiind picant, mă încălzește și cică ar ajuta în curele de slăbire prin îmbunătățirea metabolismului și digestiei.



         Un lucru pe care l-am observat de ultimele 2 săptămâni e faptul că lumea sau mai degrabă cititorii care îmi intră pe blog nu mai sunt prea interesați de citit, dovadă că articolul despre cărțile pe care le-am citit în ultima vreme a strâns un record negativ de vreo maxim 35 de vizualizări (înainte de a publica acest articol), mie mi se pare ceva trist că lumea nu mai e atât de interesată de cititul cărților de beletristică.
        Joi, spre seară, când am fost la cumpărături prin Kaufland, n-am văzut instalațiile de Crăciun aprinse prin oraș. Să fi fost faptul că era abia șase seara sau chiar nu le aprinseseră deloc.
        Tot săptămâna aceasta am revăzut filmul „The hobbit: an unexpected journey”, mi-a plăcut enorm, sper ca săptămâna aceasta să văd și următoarele două părți ale trilogiei. Deasemenea, mi-ar plăcea ca în viitorul apropiat să văd și toate cele 7 filme „Fast & Furious” de la cap la coadă.


        Ah, da, și niște drăguțe de teme am mai făcut săptămâna aceasta, pe lângă norma de lectură, constând fie din lecturarea unor articole de pe diferite bloguri sau din căutarea unor diferite informații. Ieri am reușit să nimeresc condițiile dintr-un if astfel încât programul scris în limbajul C să-mi determine dacă matricea introdusă este sau nu superior / inferior triunghiulară. Cred că m-am chinuit două sau trei săptămâni bune cu chichineața asta. Și m-am apucat și de traducerea de la o altă materie, în urma împărțelii cu colega de traducere mi-au revenit aproximativ 15 pagini de tradus, și deja am tradus vreo două pagini jumătate, dar m-am chinuit tot așa, vreo două ore jumătate cu ceea ce-am reușit să fac deja și tot nu-s chiar mulțumită.
        Am observat la mine faptul că am impresia că toate temele și proiectele pe care le primit la facultate sunt enorm de ușoare așa încât am tendința de a le lăsa toate pe ultima sută de metri iar atunci nu mai știu nici de ce să mă mai apuc. Și credeți-mă, chiar dacă par ușoare aceste treburi, tot necesită șlefuire și muncă migăloasă care cer o groază de timp. De exemplu, și cu cele 15 pagini de tradus, aveam impresia că în cinci - șase ore le termin, dar se pare c-aș avea nevoie de  șase ori mai multe ore să le traduc. Și să vă mai spun ceva: am o zonă de confort foarte strânsă de mine și mi-e greu / lene să ies constant din ea și să fac / învăț lucruri noi. Dar sper ca în acești doi ani de master să reușesc să încep îmbunătățirile la aceste defecte.
        P.S.: Am câteva idei de noi postări pe blog, sper să reușesc cât de curând să scriu & public măcar una, așa, de probă, să văd ce impact au asupra voastră.
        Vouă cum vi-a fost săptămâna?

2 comentarii:

  1. La noi nici macar nu sunt montate instalatiile de Craciun, mult mai trist... dar daca nu e afara sa facem in casa.
    In ceaiul obisnuit am pus de cateva ori putin ghimbir ras pe langa lamaie si miere, mai mult imi place sa adaug la turta dulce, la prajiturile cu ciocolata.
    Nu mi-ai spus si ce preparate anume ti-au facut cu ochiul. :)
    Mersi de vizita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am văzut luni seara că pe unele artere mai importante unele instalații funcționează altele ba; dar într-un parc mai mare chiar am văzut toate instalațiile funcționând și m-am bucurat, dar eram prea leșinată de foame ca să mă dau jos din autobuz și să pornesc într-o ședință foto.

      Ștergere