joi, 15 octombrie 2015

Top 25 de atracții turistice mai mult sau mai puțin cunoscute din România (partea a II - a)

        Hello! Acum vreo2 săptămâni am început o serie de postări în care să vă prezint pe foarte scurt 25 de atracții turistice. Azi este vremea celei de-a doua postări din seria de 5 pe care mi-am propus-o. Sper să vă placă inițiativa mea.

Focurile Vii:


        Am ales să vorbesc despre această atracție, numită „Focurile Vii” și din cauza faptului că, acum - sâmbătă seara - e destul de rece și afară și în casă.
        Despre aceste Focuri vii vă pot spune că se află în județul Buzău, fiind un fenomen asemănător cu Vulcanii Noroioși, fenomenul datorindu-se emanației permanente de gaz prin fisurile din pământ. Atracția oferă un adevărat spectacol mai ales pe timp de întuneric, adică seara și noaptea. Ruta iese de pe DN 2 (sau E85) ăn comuna Mărăcineni, se face stânga spre Săpoca.




Muzeul țărăncii române:
     


        În Maramureș, la Dragomirești, se află primul muzeu dedicat doar femeii. Aici poți afla despre toate ocupațiile țărăncii de la naștere și până la trecerea în neființă. Farmecul muzeului este tipic locului, cât și datorită originalității zonei și exponatelor. Comuna Dragomirești se află pe drumul ce leagă Sighetul Marmației de Borșa.
        Muzeul este deschis tot timpul (le-aș sugera, totuși, turiștilor să respecte o oarecare bună-cuviință și să nu-și dorească să viziteze muzeul la 3 noaptea), iar taxa de intrare este una simbolică.




Salina Turda:


        La cinci kilometri de orașul Turda, pe un drum anevoios, dar practicabil, se află poate cea mai interesantă lume subterană din întreaga Românie. În vechea salină din care s-au extras în ultimii 300 de ani sute de mii de vagoane de sare, s-a amenajat o adevărată comunitate în miniatură.
        Salina Turda are patru mine - Rudolf, Terezia, Ghizela şi Iosif, primele trei intrate în exploatare turistică, iar cea de-a patra, Iosif, fiind în curs de amenajare. 



Mănăstirea dintr-un lemn:



        Mănăstirea Dintr-un Lemn este situată la aproximativ 25 de kilometri sud de municipiul Râmnicu Vâlcea și la 12 kilometri nord de Babeni, pe valea Otăsăului, în comuna Frâncești.        Cea mai veche mărturie despre mănăstire a fost consemnată în scris de diaconul Paul de Alep, care l-a însoțit pe Patriarhul Macarie al Antiohiei în călătoriile acestuia prin Țările Românești între anii 1653-1658. El susține că un călugăr ar fi găsit o icoană a Maicii Domnului în scorbura unui stejar secular. În acel moment el ar fi auzit o voce ce l-ar fi îndemnat să zidească o mănăstire din trunchiul acelui copac.        Cam același lucru afirma în anul 1842 și poetul Grigore Alexandrescu. Existența stejarilor seculari, precum și a icoanei, se constituie astăzi în probe de necontestat pentru adevărurile consacrate în legendă. (Sursa: http://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/manastirea-dintr-lemn-67854.html)



Transbucegi:


        Șoseaua Transbucegi (Dj713), cunoscută și sub numele de Drumul Babelor, este principalul drum de acces în Munții Bucegi ajungând până în apropierea faimoaselor obiective turistice: Babele și Sfinxul. Transbucegiul este unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din România. Drumul are o lungime de 20 km, 17 din ei fiind asfaltați. Transbucegiul se desprinde din drumul județean DN71, care face legătura între Stațiunea Sinaia și Târgoviște, cu puțin înainte ca acesta să ajungă la Cabana Cota 1000. Drumul trece pe lângă Cabana Cuibul Dorului, urcă Șaua Dichiu unde, în dreptul Cabanei Dichiu, cotește brusc la dreapta și străbatate Platoul Bucegi până în apropierea Cabanei Piatra Arsă. Cei 17 km asfaltați din Transbucegi duc drumul până la o altitudine de 1925 m. (Sursa: http://transbucegi.ro/)

2 comentarii:

  1. avem o minunatie de tara, ai dreptate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu că dacă cauți puțin vei găsi multe locuri frumoase în țara noastră, păcat că și eu visez cu ochii deschiși la meleaguri străine.

      Ștergere