joi, 28 aprilie 2016

Top 5 cărți preferate în 2015

        Hello! Știu, a trecut de foarte multă vreme Anul Nou deastă cartear eu încă mă simt datoare cu acest articol, chiar mi-ar plăcea să vă spun ce cărți m-au impresionat în anul 2015. Nu știu, poate o să mă învinuiți că am în top cărți comerciale, scrise doar pentru a se vinde, dar mie mi-au plăcut toate, altfel nu s-ar afla în topul meu, nu-i așa?

Locul 5: „Marele Gatsby” de F.Scott Fitzgerald
        Ei bine, nu știu exact ce m-a atras atât de mult la această carte, probabil atmosfera descrisă în carte, cert îi că mi-a plăcut destul de mult cartea. Cu atât mai mult cu cât e o carte atipică pentru mine, oricine îmi cunoaște gusturile literare își va da seama de această chestie.
       Și să nu uităm, ecranizarea din 2013 îi are în distribuție pe Leonardo DiCaprio (pe care toate lumea îl cunoaște, bănuiesc) și Tobey Maguire (din Spiderman).



Locul 4: „Eu sunt numărul patru” de Pitacus Lore 
        Ei bine asta nu cred că e o surpriză e deja genul meu de carte. Recunosc, mai am de citit ultimele două volume apărute și îl aștept cu înfrigurare pe ultimul din seria ce trebuie să se lanseze, dar momentan vreau să mă concentrez pe ceea ce am de citit acasă și pe niște teme care-mi dau bătai de cap. ast
        Să nu uităm că și această carte are o ecranizare din 2011, dar cu actori care mie mi se par mai necunoscuți.



Locul 3: „Inferno” de Dan Brown 
        Cum să nu se regăsească vreo carte de-a lui Dan Brown în acest top? Și această apariție e bine-așteptată și pot să vă spun că-mi place mult mai mult decât „Simbolul pierdut”, carte care mi se pare cea mai slabă din seria de 4 cărți care alcătuiesc peripețiile profesorului Robert Langdon. Și trebuie să recunosc, sunt înnebunită după modul în care Dan Brown a construit personajul celebrului profesor.
        Ecranizarea cărții ar trebui să aibă loc în octombrie 2016, adică în anul în curs.



Locul 2: „Zece negrii mititei” de Agatha Christie
        Orice top cu cărțile mele preferate care se respectă trebuie să aibă și o carte scrisă de Agatha Christie. Iar cea care m-a impresionat cel mai mult anul trecut este „Zece negrii mititei”. Ce vreau să vă comunic este faptul că cartea are un final de-a dreptul neașteptat, nici nu știu cum reușește scriitoarea să creeze asemenea capodopere dar o făcea într-um mod incredibil.
        Sinceră să fiu, n-am găsit nicio adaptare decentă a romanului dar asta este.


Locul 1: „Instrumente mortale I: Orașul oaselor” de Cassandra Clare
        Dintre toate cărțile citite anul trecut, aceasta se pare că e preferata mea, abia aștept să citesc și ultimul volum din serie, dar așa cum am menționat și în cazul seriei „Eu sunt numărul patru”, momentan nu am exagerat de multă vreme pentru a citit tot ce-mi doresc să citesc.

2 comentarii:

  1. Instrumente mortale parca am citit si eu... nici nu mai tin minte. Agatha Christie este una din favoritele mele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca in multe cazuri, eu am descoperit filmul inaintea cartii dar m-am bucurat de carte la fiecare parte.

      Ștergere