duminică, 3 ianuarie 2016

Cartea săptămânii #1: „Cu cărțile pe masă” de Agatha Christie

        M-am gândit să inaugurez o nouă categorie de articole, numiă „Cartea săptămânii”. Nu voi publica chiar săptămânal un asemenea articl dar m-aș bucura ca anul acesta să vă prezint măcar vreo 12 - 15 cărți care mie mi-au plăcut enorm și pe care mă bucur să le pot împărți cu voi.


        Azi vă voi spune câteva cuvinte despre una dintre operele Agathei Christie și anume „Cu cărțile pe masă”. Romanul îl are ca personaj central pe detectivul meu preferat, Hercule Poirot. Când acesta primește o invitație la cină de la colecționarul domn Shaitana împreună cu „lauda” c-ar mai invita la respectiva cină niște persoane care se presupune c-ar fi comis măcar o crimă ce nu poate fi dovedită, belgianul nu va lua în serios lauda.
        Dar când gazda moare „subit” în timpul partidei de bridge care urmează cinei propriu-zise, Poirot se vede pus în fața unui caz de elucidat. Și personal, chiar și pe mine m-a surprins identitatea criminalului. Vă mai spun doar un singur detaliu: în finalul romanului se dovedește că criminalul a făcut patru victime.
        Desfășurarea acțiunii și deznodământul vi le las vouă să le degustați.
        O zi bună s-aveți!

2 comentarii:

  1. tare mult imi place cum scrie Agatha Christie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tare as vrea sa am curajul sa-ncerc si ceva din seria Miss Marple, nu cred ca mai am multe carti necitite din seria Poirot

      Ștergere