Hello! Cum mai sunteți? Astăzi revin cu a patra parte din seria aceasta...
Măcar pentru câțiva ani, trăiește în alt oraș decât în cel în care ai crescut
La a trăi într-un alt oraș / țară decât unde ai crescut revin puțin la ceea ce mi-am dorit să transmit la capitolul călătorit. Se poate întâmpla să nu te regăsești în zona în care ai crescut; poate e un oraș prea mare sau prea mic, poate e vorba despre mentalitățile de care te-ai lovit. Pot fi multe motive pentru care să nu te regăsești în zona în care ai crescut. Cred cu tărie că ai doar o viață și trebuie să te găsești pe tine însuți, chiar dacă asta înseamnă să locuiești într-un alt oraș / într-o altă țară. Asta te poate ajuta să crești, să experimentezi, să îți extinzi cercul de cunoștințe sau rețeaua de networking cum i se mai spune, să te descurci locuind singur sau cu alte persoane decât familia ta; eu cred că te poate ajuta chiar și la orientarea în spațiu / pe hartă, la a-și extinde toleranța față de multe lucruri, la a ieși din zona ta de confort (la a ieși din bula ta roz sau alb și negru).
Practică un sport
Nu știu cât vi-am povestit la capitolul hobby-uri, dar sportul e foarte important. În primul și în primul rând ne ajută la o coordonare mai bună a corpului dar și luptă împotriva atrofierii mușchilor. De asemenea, sportul te ajută să arzi grăsimile și să îți reglezi greutatea corporală în decursul timpului (adică nu te aștepta să faci sport șapte zile consecutiv și să scapi de ciniczeci de kilograme sau să te îngrași douăzeci de kilograme). De asemenea, să nu uităm de felul în care te simți emoțional vorbind după ce faci sport.
Singurătatea e iarăși ok
Singurătatea are multe valențe sau variații. Mi se pare foarte în regulă să nu fii în regulă într-o relație doar pentru că așa vrea mediul în care trăiești. De asemenea, mi se pare la fel de în regulă să preferi să locuiești singură și nu cu părinții sau partenerul de viață. Mi se pare mult mai important ceea ce faci cu singurătatea ta decât faptul că ești singur. Un lucru foarte important la a fi singur este faptul că ai putea ajunge să te simți bine și comfortabil cu tine însuți. Nu de puține ori lumea intră în relații amoroase de frica singurătății nefiind defapt împăcați și comfortabili cu sine însăși. Așa că sfatul meu ar fi să-ți iei o perioadă de singurătate în care să fii tu cu tine însuți pentru a face pace cu tine iar apoi vei vedea cu siguranță lumea prin alți ochi. La un moment dat credeam cu adevărat că nu voi face față cu un loc de muncă cu normă întreagă pentru care să mă deplasez la un birou înafara apartamentului, să întrețin un apartament de 2 camere și să mai am și timp pentru un blog și un canal de Youtube. Ei bine, planificarea a fost totul, mai ales cu filmatul în perioada rece a anului când soarele răsărea târziu și apunea devreme. Editatul clipurilor și crearea postărilor pentru blog se pot face și dacă nu am parte de lumină naturală.
Apărăți punctele de vedere cu respect față de ceilalți
Uneori, trebuie să îți aperi punctele de vedere și credințele. Dar fă-o într-o manieră în care să nu-i lezezi pe cei din jurul tău așa cum probabil au făcut-o ei. Deja știi cum e să fii călcat în picioare, și, de asemenea, știi că nimeni nu ar trebui să treacă prin așa ceva, prin urmare, arată-le că ești mai bun decât înțelegerea și conceptele lor, și stai deasupra lor. Tot ce vreau să transmit e să nu te lași călcat în picioare, dar, în același timp, fii atent să nu calci tu în picioare pe altul. Iar aici revin puțin la subiectul copiilor, e iarăși ok să mai crezi c-ar trebui să avem copii dacă suntem femei, dar asta nu înseamnă c-ar trebui să-ți permiți să-i rănești cu asta pe cei cărora le împărtășești aceste ideologii.
Reciclează
Reciclează! Reciclează! Reciclează! Avem o singură planetă pe care să locuim, așa că hai să n-o sufocăm. De asemenea, ar trebui să ne pese de ceea ce lăsăm în urma noastră pe unde trăim. Nu mai merge ideea de hai să fim noi bine și după noi potopul că nu mai contează că copiii și nepoții noștrii nu mai au unde supraviețui din cauza noastră. De asemenea, reciclarea te poate ajuta să economisești niște bani. De ce să dai bani pe niște „spălători” sau lavete pentru curățenie când poți să ți le faci acasă din acele haine rupte pe care oricum le duceai la gunoi. De asemenea, dacă ai niște haine în stare impecabilă și care încă îți vin perfect, dar te-ai plictisit de ele, încearcă niște DIY (do it yourself, adică un soi de lucru manual doar formulat într-o manieră mai fandosită) pe ele, poți să îți vopsești tricourile în diverse imprimeuri sau să le decolorezi în diverse modele. De asemenea, poți încerca să porți piesele respective în alte moduri. De asemenea, dacă ai o cunoștință care se descurcă în domeniul croitoriei sau o croioreasă bună, poți să îți remodelezi puțin îmbrăcămintea și ai împușcat doi iepuri în același timp: te va costa mult mai puțin să ai o piesă vestimentară „nouă” și în același timp n-ai mai poluat mediul cu încă o țoală care să sufoce alte animale de prin oceane și mări.
Fii diplomat
Adică încearcă să formulezi tot ce ai de spus într-o manieră cât mai asertivă cu putință. Nu este ok să te lași călcat în picioare de nimeni pe lumea asta dar nici să dai drumul la iureșul acela năvalnic când ceva te deranjează. Încearcă să stai puțin și să judeci ce și cum, apoi să vezi cum ți-ai putea structura „discursul” astfel încât să fie în regulă atât pentru tine cât și pentru celălalt. În caz că tot rău rămâne, pentru că viața se întâmplă oricum, asta n-ai cum s-o dregi orice-ai face sau încerca, măcar tu ai mintea și sufletul împăcate plus dovada că n-ai fost vacă sau bou.