duminică, 24 ianuarie 2016

Cartea săptămânii #2: „Ucigașul ABC” de Agatha Christie


        Hello! Cum mai sunteți? Știu, știu, nu sunteți fani ai cărților, am observat deja această chestie la articolul precedent din această categorie, încă e unul dintre articolele mele cu cele mai puține vizualizări, dar încerc să vă arat faptul că există cărți subțiri și destul de ușoare care pot fi citite în trei - patru seri, înainte de culcare, prin urmare mi se par foarte adaptate atât persoanelor foarte aglomerate (elevi, studenți, angajați) cât și persoanelor cu foarte mult așa - zis timp liber (gen pensionari sau elevi / studenți în vacanță) care pot termina asemenea cărți într-o singură zi fără să moară de foame sau să nu frecventeze baia.

        Cartea despre care vă voi spune câteva cuvinte astăzi este tot un roman polițist al Agathei Christie, „Ucigașul ABC”, iar personaj principal este tot Hercule Poirot, unul dintre personajele mele preferate din totdeauna.

        Personal, cel mai mult mi-a plăcut la această carte e faptul că adevăratul ucigaș face un joc dublu, adică este adevăratul ucigaș care stă bine mersi în umbră încercând să-și bată joc de Poirot dar în același timp pare a fi de partea lui Poirot în aparență, toate astea în timp ce încearcă și aproape reușește să-i pună crimele în cârcă unui nevinovat care suferă de epilepsie. Mi se pare a fi unul dintre cei mai cruzi criminali din cărțile Agathei Christie pe care deja le-am citit, dar în același timp mi se pare a fi imatur, așa cum sugera și detectivul belgian.

         Dar desfășurarea acțiunii vi-o las vouă să o degustați, ca-ntotdeauna. Spor la citit celor care chiar vor citi cartea. 

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Mă bucur când cineva mai citește câte ceva, cu atât mai mult sunt foarte încântată când mai dau peste un alt iubitor al cărților citite de mine

      Ștergere