sâmbătă, 2 septembrie 2017

Lewis Hamilton în pole position la Monza

      Hello! În primul rând, vă rog eu să luați articolul de față mai mult ca un scurt daily vlog în varianta scrisă și mai puțin ca articol de tip „știre sportivă”, ok?


        Bun. Mă știți drept mare înflăcărată de Formula 1, nu-i așa? Deci, nu vă mirați că azi vorbesc despre Formula 1, deoarece fiind zi de sâmbătă și sezonul de Formula 1 încă în desfășurare, s-a nimerit weekend competițional în Monza, o localitate italiană situată la o aruncătură de băț față de Milan, ceva în gen Sânmartin față de Oradea.
        Dacă ieri au fost primele două antrenamente, la care subsemnata n-a fost prea atentă, astăzi a fost altă poveste. Chiar eram curioasă față de desfășurarea ostilităților așa încât am fost dezamăgită de antrenamentul numărul 3, în care s-a întâmplat ceva doar în aproximativ ultimul sfert de oră din cauza ploii abundente care parcă nu voia să-l convingă pe directrl de cursă, Charlie Whiting să-i lase pe șoferi să-și încerce pneurile (2 feluri de penuri existente, încă) pentru ploaie. Iar la aceste antrenamente partea nasoală din punctul meu de vedere e faptul că timpul limitat dedicat ieșirii pe pistă / circuit nu stă locului dacă șoferii nu sunt lăsați să iasă cu mașinile...

Lewis Hamilton (sursă foto)

       Bun... Zis și făcut, după asemenea plictiseală zic să ies la o plimbare serioasă și, eventual, să apuc să mă uit la al treilea segment de calificare, acolo unde „se bat” cei mai buni pentru primele 10 locuri pe grilă sau o să apuc să mă uit la vreo reluare.
      Dar la vreo 15:45 - 15:50 când reușesc și eu să deschid televizorul gâfâind (abia ajunsă în apartament după plimbare), ce să vezi, trecuseră abia vreo 5 minute pe pupat pista din partea șoferilor, că Charlie Whiting îi și retrăsese la boxe pe toți din cauza unei ploi „mult prea abundente”. Și au ținut-o tot așa, în amânări aproximativ 2 ore jumătate, calificările încheindu-se undeva la ora 18 jumătate ora României, începând la 15:00.

Max Verstappen (sursă foto)

       În altă ordine de idei, Lewis Hamilton a obținut pole position-ul (adică primul loc), urmat de piloții Red Bull - Max Verstappen și Daniel Ricciardo - care vor fi retrogradați undeva la coada grilei din cauza faptului că și-au schimbat niște piese la mașini (adică degeaba s-or mai chinuit bieții oameni, că oricum nu contează, puteau dormi sau să se fi antrenat în sala de sport de exemplu în timpul ăsta). Așa încât, mâine, locul 2 pe  grilă îl va ocupa debutantul (foarte adolescent) Lance Stroll urmat de (aproape la fel de adolescentul) Esteban Ocon.

Esteban Ocon (sursă foto)

       Într-o manieră mai oficială și cât pot eu de amatoricească dar apropiată de un material jurnalistic, articolul ar suna ceva de genul:
     Lewis Hamilton câștigă pe drept pole position-ul pe circuitul din Monza, Italia, în urma unor calificări ce-au durat 3 ore jumătate din cauza unei întreruperi majore dictate de directorul de cursă, Charlie Whiting, din cauza ploii abundente, fiind a 69 - a oară când va pleca primul într-un Mare Premiu de Formula 1, îmbunătățind etalonul de 68 de pole position-uri deținut până acum o săpătămână și de celebrul Michael Schumacher.


       Max Verstappen și Daniel Ricciardo, cei 2 piloți Red Bull, au ocupat pozițiile 2 și repsectiv 3, dar, în urma unor penalizări primite din cauza schimbărilor de piese pe mașinile lor, au primit penalizări de 25 și 20 de poziții pe grilă fiind trimiși la coada plutonului.

Lance Stroll (sursă foto)

        Prin urmare, locul 2 va fi ocupat de debutantul de doar 18, Lance Stroll (Williams) și de tânărul de aproape 21 de ani (îi va împlini pe 17 septembrie), Esteban Ocon (Force India).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu