joi, 25 august 2016

Cartea săptămânii #13: „Nemesis” de Agatha Christie



        Hello! Cum mai sunteți? Eu sunt entuziasmată de apropierea week-end-ului competițional al Formulei 1, dar, cu toate astea, azi îmi doresc să vă scriu câteva cuvinte despre ultima carte scrisă de Agatha Christie pe care eu am citit-o: "Nemesis".
        "Lui Jane Marple nu-i vine să-şi creadă ochilor atunci când citeşte scrisoarea care îi fusese adresată de recent decedatul domn Rafiel, o cunoştință pe care o întâlnise fugar în călătoria din Caraibe. Şi totuşi, acesta îi lăsase instrucțiuni ca, după moartea lui, Miss Marple să investigheze o infracțiune. Singura problemă este că a omis să-i spună cine era implicat şi câns anume fusese comisă fapta, lucru care o nedumereşte pe Miss Marple, dar îi stârneşte şi curiozitatea. Curând însă,  Jane Marple trebuie să se confrunte cu cea mai violentă dintre infracțiuni: crima, căci, se pare, cineva este foarte interesat ca trecutul să rămână îngropat pentru totdeauna..." 
Colectivul editorial


        Din start, vă voi spune c-am avut nişte aşteptări de la carte deoarece vizionasem anterior adaptarea cinematografică a cărții. Cartea este foarte interesantă ca abordare, n-am absolut nimic de reproşat, dar aveam anumite aşteptări de la desfăşurarea acțiunii, aşteptări care erau cam mari şi nu s-au concretizat, adică în film erau mult mai multe locruri în care se desfăşura acțiunea şi mai multe crime.
        Recomand cartea mai es celor ce-şi doresc o operă foarte bine construită, în care "detectivul" este lăsat să orbecăiască, ghidat doar de propriile instincte.

Later edit:
        Nu uitați să treceți și pe la Gabriela și Diana să citiți și recenziile lor.

4 comentarii:

  1. Miss Marple mi se pare taaare misto! E si isteata, si amuzanta, e un detectiv pe cinste! agatha christie are niste carti geniale, nu stiu cum a reusit sa le scrie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu, Christie atat de geniala! Mi-as dori sa am si eu o mica parte din talentul ei de a scrie.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Nu credeam c-o sa zic asa ceva vreodata, dar e mai interesant filmul decat cartea.

      Ștergere