duminică, 24 iulie 2022

Review: Gelurile de duș Bevola lemongrass & lime și Bevola aloe vera & cucumber


Hello! Cum mai sunteți? Vă povesteam zilele trecute, în acest articol, despre faptul că eu am o anumită fobie legată de împuțire, nu-i așa? Așa încât să nu vă surprindă dacă în aceste săptămâni mai vorbesc și despre noi geluri de duș sau săpunuri încercate, nu doar baliverne de-ale mele, ca o persoană care vorbește / scrie fără ea despre orice în orice manieră o trăznește. 


Prima vedetă a articolului de azi este gelul de duș Bevola cu aloe vera și castravete. Costă 5 lei pentru 300 ml și se găsește în Kaufland. De spălat, spală la fel de bine ca orice alt gel de duș (sarcasm la adresa Dove-ului care costă 15 lei pentru 250 ml în exact același Kaufland în exact aceeași zi). Parfumul... este un miros curat, verde, mai degrabă a plante, dar ceea ce îmi place este faptul că nu este deloc greu pentru aceste zile caniculare. Eu zic că merită banii.



Gelul de duș cu lemongrass și lămâie verde miroase citrat, asta este singura diferență între ele. La fel, costă 5 lei pentru 300 ml în Kaufland. De asemenea, îl recomand, deoarece face treabă bună la un preț decent.

joi, 21 iulie 2022

Cartea săptămânii #41: „Academia vampirilor: Limitele Spiritului” de Richelle Mead


Am ajuns în sfârșit, să fac și recenzie cărții "Academia Vampirilor: Limitele Spiritului" de Richelle Mead.


Rose s-a întors la Academie și o vedem cum își trece examenele împreună cu buna ei prietenă, Lissa Dragomir, în timp ce-și fac sumar un plan pentru a-l transforma pe Dimitri înapoi în dhampirul care era cândva. Zis și făcut, o dată absolvite Academia și ajunse la curtea Moroilor, cele două fete cucuiete, ajutate din stânga și din dreapta, ajung să afle unde e închis Victor Dashkov, să facă un plan de evadare pe care-l și pun în aplicare cu succes doar pentru a ajunge la fratele acestuia care e un alt utilizator al Spiritului care a reușit s-aducă o strigoaie la forma ei inițială.


Lissa, cu lecțiile învățate și cu Rose ispășindu-și pedeapsa pentru așa-zisa lor escapadă la Las Vegas cu ocazia absolvirii Academiei, reușește să se lase răpită de strigoiul Dimitri doar pentru a se folosi de operațiunea pusă la cale pentru salvarea ei pentru a-l aduce înapoi pe dhampirul Dimitri.


În sfârșitul cărții, Rose trebuie să facă față relației cu Adrian Ivashkov, unui Dimitri foarte schimbat și perspectivei unei condamnări pe nedrept pentru asasinarea reginei.


În cartea asta am văzut unu dintre cele mai nebunești planuri ale celor 2 fete, mai nebunesc și decât fuga de la Academie și cei 2 ani petrecuți printre oamenii simpli. Părerea mea e că autoarea rămăsese într-o pană serioasă de idei.

sâmbătă, 16 iulie 2022

Review: deodorante și antiperspirante Today, Bevola și Dove


 Hello! Cum mai sunteți? Suntem în plină vară, cel puțin în emisfera nordică, și nu doar calendaristic ci și din punct de vedere al temperaturilor. Iar pentru mine, un subiect fierbinte îl reprezintă și antiperspirantele și deodorantele folosite, nu doar protecția solară. Să ne înțelegem, protecția solară este vitală, nu voi ascunde acest lucru. De asemenea, și cei 7 ani de acasă sunt foarte importanți, iar mie nu îmi place să fiu împuțită. Putem numi acest aspect drept un pet peeves al meu, să nu fiu împuțită. Sunt conștientă că transpirația e un fenomen foarte natural și normal, pe care nu am cum să-l împiedic și nici nu ar trebui. Dar de la a transpira ca un om normal până la a fi o împuțită care să intoxice tot orașul în care locuiește e o limită pe care nu sunt dispusă să o încalc.


Ca să nu ajung un pericol biologic, eu apelez la deodorante și mai frecvent la antiperspirante deoarece acestea din urmă mă ajută cel mai bine când vine vorba de condiții în care să transpir mult. Deodorantul today Pink Flower l-am cumpărat din Penny mai mult ca un impuls, să-l folosesc seara sau pe acasă, când știu că pot controla într-o anumită măsură cât transpir. Fiind un deodorant, acționează prin eliminarea bacteriilor care trăiesc în mod normal pe suprafața pielii noastre și care la contactul cu transpirația încep să o împută. Deodorantul miroase a spirt și a parfum floral. De protejat, are limitele lui, pe mine nu ține nici măcar o noapte caldă de 8 ore.


Antiperspirantul Dove Cotton Soft a fost cumpărat dintr-un impuls de moment, la lucru, deoarece era nu știu ce promoție de -50% pentru fiecare bucată în parte, iar eu am luat ultimele 2 produse de la raft, iar 4 luni mai târziu, sunt terminate ambele bucăți. Ca și miros, are un miros pudrat, dar bănuiesc că pe aceste arșițe nu m-ar fi protejat 13 ore. Antiperspirantele acționează prin blocarea temporară a porilor prin care iese transpirația, așa încât transpirația și bacteriile care o împut să nu se întâlnească.


Antiperspirantul Bevola Pink Flower miroase floral-pudrat, cu accent pe floral. Cel puțin pe mine mă protejează de împuțire o noapte caldă de 8 ore. Menționez faza de 8 ore deoarece nu sunt atât de obsedată încât să mă trezesc de nu știu câte ori pe noapte să folosesc un produs ca să nu mă împut. Nici nu am remarcat faptul că atât produsul de la Today cât și acesta de la Bevola au același nume până când nu am scris acest articol.

miercuri, 13 iulie 2022

Review: Gelul de duș Balea Sport & Refresh


 Hello! Cum mai sunteți? Sper să vă găsesc bine....

Pentru astăzi m-am gândit să vă las câteva cuvinte despre gelul de duș Balea Sport & Refresh. Este un produs marca proprie DM, prin urmare doar de acolo îl puteți cumpăra, sau, în cel mai bun caz, mai puteți da de el prin magazinele mici de cartier, dar foarte greu. Costă 5 lei pentru 300 ml.


Ca mai orice gel de duș, are un mic potențial de a usca pielea, dar dacă aveți pielea normală sau grasă, nu e un impediment. În schimb, pe mine m-a deranjat mirosul de cocos, am de multă vreme o problemă cu parfumul de cocos în cosmetice.


Ca și produs, este unul către care să vă îndreptați privirea, mai ales dacă, din diverse motive, nu doriți să dați cel puțin 9 lei pentru 250 ml din alte produse.

duminică, 10 iulie 2022

Alte 12 întrebări despre literatură / cărți

Hello! Cum mai sunteți? Sper să vă găsesc bine și de data aceasta, mai ales că în ultima perioadă a fost foarte cald.


Cititul a făcut parte din viața mea de zi cu zi pentru o lungă perioadă înainte de a fi dezamăgită de biblioteca județeană din localitatea mea, iar de atunci nu pot să mai afirm că am mai citit prea mult, clar de la minim 20-30 de cărți anual (unele împrumutate orbește, altele la obiect) am ajuns la vreo 4-5, ceea ce e deja tristuț de-a binelea. Iar asta nu pentru că nu aș avea ceva cărți lăsate moștenire de bunica, să ne înțelegem... doar că nu pot să mă mobilizez eu.


Astăzi m-am gândit să revin cu o serie de întrebări legate de citit și cărți, întrebări lăsate de Nicoleta Stănciucă într-un clip de-al ei, iar eu voi încerca să răspund măcar la o parte dintre ele.


 1. Cum îți ții sub control grămada de cărți din TBR?

Nu prea bine. De multe ori adaug o grămadă de cărți noi dar mai și scot din cele deja introduse, deoarece sunt o persoană fluctuantă în ceea ce privește dorințele mele legate de ceea ce voi citi într-un viitor nedeterminat.


2. Cărțile din lista TBR sunt mai mult în formă fizică sau ebook?
Nu contează pentru mine. De obicie le prefer pe cele în format fizic, dar m-am mai împrietenit și cu cele în format digital. Cele în format digital au plăcutul obicei de a fi mai ușor accesibile și mai ieftine, ba chiar gratis.

3. Cum alegi următoarea carte din TBR pentru a fi citită?
De obicei, îmi aleg la modul general urmăoarea carte după inspirație sau după nevoi în trecut (gen care carte din lecturile obligatorii îmi e cel mai urgent de citit). Aproape niciodată nu mi-am făcut o listă dură și strictă ca ordine de cărți ce trebuie citite.

4. Ce carte s-a aflat pe lista TBR cel mai mult timp?
Este una dintre acele întrebări care nu-și au răspunsul la mine. Probabil vreo carte de Tolstoi sau așa ceva, mă țin de decenii să termin măar o carte de el sar nu am reușit. Totuși, dacă ar fi să răspund foarte sincer, cred că „Urciorul de aur” de E.T.A. Hoffmann, din frageda pruncie mi-a atras atenția cartea din casa părintească dar niciodată nu m-am apucat de ea.

5. Numește o carte adăgată în TBR cel mai recent.
Cred că ar fi „Inteligența emoțională” de Daniel Goleman. Cineva mi-a recomandat-o în 2022 și am hotărât că ar fi timpul s-o introduc în TBR, eram și eu deja curioasă de carte de ceva vreme.

6. Numește o carte care se află pe lista TBR doar pentru că are o copertă frumoasă.
„Urciorul de aur” de E.T.A. Hoffmann ar pute fi un răspuns aici. De obicei, asemenea situații vin repede dar și pleacă la fel de repede. De obicei, la o carte la care mă atrage vizual coperta caut recenzii și citesc ce e scris pe copertă înainte de a hotărî dacă mi-ar plăcea vreodată s-o citesc.

7. Numește o carte din lista TBR pe care nu o vei citi niciodată!
Aici probabil revin tot cărțile lui Tolstoi. De foarte multă vremedoresc să-l citesc, dar tot nu reușesc să termin nimic din el deoarece mă plictisește enorm. Sunt genul de persoană care preferă un oarecare ritm mai alert al acțiunii, deși mie îmi place Agatha Christie iar alții zic că e plictisitoare.

8. Numește o carte din TBR-ul tău care încă nu s-a publicat.
Momentan nu am o asemenea carte. Nu sunt obsedată pentru moment de vreo serie de cărți care nu a fost publicată în întregime.

9. Numește o carte din TBR pe care simți că toată lumea a citit-o în afară de tine.
Habar nu am. Încerc să nu mă compar cu nimeni când vine vorba despre lecturi. Uneori merg în direcții total opuse față de majoritatea curentelor. Cum am mai scris, îmi plac Agatha Christie, dar și JRR Tolkien, C.S. Lewis, deși nu prea știu persoane de la noi care să-i citească pe Tolkien sau Lewis.

10. Numește o carte din TBR care ți-a fost recomandată de mai multă lume.
Simplu, nu am. Cel mai probabil, dacă există cărți recomandate de cineva în TBR-ul meu, e vorba de cărți recomandate de o singură persoană.

11. Numește o carte din TBR pe care îți dorești s-o citești cu nerăbdare!
Cred că cel mai nerăbdătoare să citesc acum, sau mai bine zis să termin, e cartea intitulată „Atomic habits” de James Clear. Cred că e ce trebuie momentan.

12. Câte cărți se află pe lista TBR?
Cum am mai scris, lista mea variază foarte mult, acum aș putea avea 100 de cărți iar mâine numai 5, așa că nu mă hazardez să las vreun număr.

joi, 7 iulie 2022

Cartea săptămânii #40: „Academia vampirilor: Jurământ de sânge” de Richelle Mead

 

Rose a aflat că Dimitri a fost transformat în strigoi și nu se poate împăca cu asta. În trecut, și-au promis unul altuia că dacă ar fi ca unul dintre ei să fie transformat iar celîlalt să supraviețuiască, supraviețuitorul să-l omoare pe cel transformat. Așa că în ziua în care împlinește 18 ani, Rose părăsește Academia pentru a pleca într-o aventură ce-o va purta până în Rusia la Sankt Petersburg, la familia lui Dimitri și într-un oraș apropiat unde îl va găsi în sfârșit pe strigoiul Dimitri. După ce crede că l-a anihilat pe Dimitri se întoarce până la urmă la Academie unde va fi antrenată de șefa pazei pânî la examenul de absolvire.


De-a lungul drumului îi va întâlni pe Sydney Sage - o alchimistă -, pe familia lui Dimitri, un cuplu format dintr-o femeie moroi posesoare a magiei Spiritului și un dhampir atins de umbră care o vor ajuta în finalul cărții pe Lissa prin intermediul lui Rose dar și pe Ibrahim Mazur despre care află chiar la sfârșitul cărții că e tatăl ei.


Ce mi-a plăcut în carte e devotamentul lui Rose și înțelegerea Lissei față de prietena sa. Ce nu mi-a plăcut a fost tot ce ține de Avery Lazar.

vineri, 1 iulie 2022

Geluri de duș Cien antibacteriale


 

Hello! Cum mai sunteți? Sper să vă găsesc bine în această perioadă caniculară prin care trecem în momentul în care public acest articol.


Știu și înțeleg, am trecut deja de isteria de acum 2 ani și ceva când toată lumea sau aproape toată lumea căuta produse uzuale dar care să aibă și componenta aceasta antibacterială. Dar ce să vezi, mereu sunt o întârziată și jumătate, ca de obicei. Și nu, nu am cumpărat aceste produse pentru că scrie pe ele că sunt antibacteriale, ci pentru că scrie pe ele că au miros de lămâie sau aloe vera.


Personal, mă așteptam ca amândouă gelurile de duș să aibă un parfum proaspăt, văratic, numai bun în perioada aceasta. Nici că se putea să mă înșel mai mult. Aproape că nu pot deosebi aromele. Asta din cauza faptului că acea substanță care le dă proprietatea antibacterială are mirosul acela clasic de spital și acoperă celălalte mirosuri.


De spălat, spală bine, de uscat pielea așa-și-așa. Doar că se termină foarte repede, deoarece tinzi să folosești prea mult produs căci nu spumează prea mult.


Cam aceasta a fost povestea mea cu aceste 2 geluri de duș antibacteriale de la Cien. Nu cred că le voi recumpăra prea curând sau vreodată, nu m-au impresionat deloc.