vineri, 15 aprilie 2022

15 întrebări despre literatură

Hello! Cum mai sunteți? Sper că bine... Eu nu prea mai am multe subiecte de discuție pe aici, cred că se simte de foarte multă vreme situația asta. Cred că din cauză că nu am multe de spus despre orice din viața mea, asta e situația în general, nu prea am oportunitatea să fiu îndeajuns de pasionată și creativă încât să fabulez zile în șir despre vreun subiect. Am de spus doar câteva cuvinte despre un anume produs, de aceea în ultima vreme încerc să abordez mai multe produse în recenziile mele, doar-doar le-oi mai trage de păr, dar nici asta nu merge. Poate, mai mult sau mai puțin, din cauza faptului că sunt o persoană introvertită, interiorizez foarte mult totul și de multe ori îți e greu să vezi ce e în spatele meu.


Acum puțin timp, câteva zile, am vizionat un clip al Loredanei, proprietara canalului de Youtube „Ascult și citesc”, despre 20 de întrebări pentru cititori. La mine probabil nu vor fi chiar 20 de întrebări, le voi și renumerota, așa încât vi-aș recomanda să vizionați clipul ei cap-coadă dacă vreți să îi aflați răspunsurile.


1. Care este prima carte pe care iti amintesti ca ai citit-o?

Prima carte pe care îmi amintesc s-o fi citit cap-coadă este „Dumbrava minunată” a lui Sadoveanu. Dacă aceea nu se consideră a fi carte în sensul propriu al cuvântului, atunci „Vrăjitorul din Oz” de L. Frank Baum.

2. Care este autorul tau preferat si care este cartea preferata de la acesta?

Nu pot spune că am un autor sau autoare preferat(ă), dar dacă ar fi să aleg pe cineva, bănuiesc că ar fi Agatha Christie. Din nefericire, nu am o carte preferată din repertoriul ei.

3. Care este cea mai lunga carte citita?

Cea mai lungă carte citită este „Stăpânul inelelor” de J.R.R. Tolkien. Eu nu iau vreunul dintre cele 3 volume drept carte separată, deci, opera luată ca atare, are vreo 1200-1800 de pagini din ce-mi pot aminti. Probabil e unul dintre multele lucruri controversate la mine, dar luați-mă ca atare și bucurați-vă de mine așa cum sunt.

4. Care este cea mai scurta carte citita?

Probabil „Dumbrava minunată” a lui Sadoveanu despre care vă povesteam ceva mai sus.

5. Ce carte citesti acum?

Chiar acum, când răspund la întrebare, „Atomic Habits” a lui James Clear.

6. Care este ultima carte citita?

Ultima carte citită este defapt una recitită, și anume „Eat. Pray. Love” de Elizabeth Gilbert. Înainte de ea, tot una recitită, „Cei trei mușchetari” de Alexandre Dumas. Înainte de mușchetari, „Cei mai bogat om din babilon” de George S. Clason.

7. Ce carte ai citit de mai multe ori ? (de cate ori)

Au fost mai multe cărți recitite, nu mă întrebați de câte ori, că nu mai țin minte. Pe „Eat.Pray.Love” și „Cei trei mușchetari” i-am menționat deja, la fel și „Dumbrava minunată”, „Stăpânul Inelelor” sau „Vrăjitorul din Oz”. Apoi, cred că urmează o parte din cărțile Agathei Christie.


8. Care este cea mai veche carte necitita din biblioteca ta?

Din câte pot să-mi amintesc, cea mai veche carte necitită din biblioteca mea este „SISSI. Împărăteasa nefericită” de Daisy Goodwin, am cumpărat-o cred că prin 2015 sau așa ceva, vi-am menționat asta prin această postare.

9. O carte clasica pe care o tot recomanzi.

Nu știu dacă e neapărat o carte clasică sau dacă o recomand, dar am în gură și-n minte „Cei trei mușchetari” de Alexandre Dumas. E prima mea carte serioasă, va fi întotdeauna cu mine.

10. O carte pe care ai abandonat-o dar pe care vrei sa o citesti pana la capat candva.

Nu știu exact, am multe cărți începute și neterminate, probabil cea pe care mi-aș dori s-o termin la un moment dat este „Anna Karenina” a lui Tolstoi. Dacă am reușit să termin „Marile speranțe” a lui Dickens, „Mândrie și prejudecată” a lui Jane Austen sau „Jane Eyre” a lui Charlotte Bronte, atunci la un moment dat o voi termina și pe „Anna Karenina”.

11. Care este cartea distopica preferata?

Carte distopică? Aici aș avea 2 candidate, probabil niciuna dintre ele prea bune dacă e să le încadrez la ideea de distopie, dar voi încerca. A doua ar fi seria „Divergent”, nu știu exact ce m-a atras la ea, am fost curioasă de film la un moment dat, așa cum încep marile mele iubiri în ale cărților, dacă vine vorba de asta. Pe de altă parte, prima ar fi „Dune”, am avut o oarecare obsesie cu filmul de prin anii 80, până când l-am văzut după nici nu știu câți ani.


12. O carte scrisa de un autor roman care ti-a placut foarte mult.

Înafară de „Dumbrava minunată” a lui Sadoveanu, nu pot spune că am avut cărți românești printre preferatele mele. Poate și pentru că am urât din ficați cărțile impuse de sistemul românesc de învățământ, și toate cărțile erau românești.

13. Care este cea mai buna care citita anul acesta?

Cred că „Eat. Prey. Love”. Nici nu pot încapsula în cuvinte ce a însemnat cartea respectivă pentru mine. M-am regăsit în carte cumva cum n-am mai făcut-o niciodată înainte, cu niciun fel de operă literară. Nu am trecut niciodată printr-un divorț sau despărțire dureroasă, doar că lupt să mă găsesc pe mine prin ochii altor culturi, nu pot să mă regăsesc în cultura patriarhală, de ev mediu, misogină și homofobă din zona în care locuiesc.

14. Care este ultima carte cumparata?

Ultima dată când am cumpărat carte, am luat 4 cărți (nu doar 1), așa încât consider că ar trebui să le menționez pe toate 4:

  • „Cei trei muschetari” de Alexander Dumas
  • „Eat. Pray. Love” de Elizabeth Gilbert
  • „Colț Alb” de Jack London
  • „Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain
Sper să nu fie ultimele cărți cumpărate în această perioadă.

15. Cate carti ai citit anul acesta?

Puține de tot, gen vreo 2-3. Sper să recuperez cândva.

 

Articol

început la: 24 martie 2022

terminat la: 14 aprilie 2022

publicat la: 15 aprilie 2022 

miercuri, 6 aprilie 2022

Review: Serul pentru față Elmiplant Hyaluronic Gold


Hello! Cum mai sunteți? În mod normal, știți foarte bine că nu sunt o mare amatoare a produselor de îngrijire ale feței deoarece am ten cu tendință de îngrășare, iar majoritatea produselor pe care le-am încercat fac cu succes doar un singur lucru, și anume să-mi încarce și ma mult tenul.

În schimb, acest ser pentru față de la Elmiplant nu îmi încarcă atât de mult tenul, iar dacă l-am găsit la ofertă în Kaufland cu reducere de 50%, i-am dat o șansă anul trecut și bine am făcut. Iar ca o mică cireașă de pe tort, când la lucru au băgat acele seturi cadou la reducere după sărbătorile de iarnă, mi-am mai luat și setul cu ser și cremă de față. Serul nu știu dacă îți șterge ridurile de pe față, dar ajută puțin cu hidratarea, iar eu am fost mulțumită.

Categoric, dacă mai prind ofertă de reducere la 50% și produse la raft, voi recumpăra produsul.

sâmbătă, 2 aprilie 2022

Review: Gel de duș Bevola Purple Orchid


Hello! Cum mai sunteți? Sper să vă găsesc bine... Pentru mine, gelurile de duș, în primul și în primul rând, trebuie să-și facă treaba de curățare, și apoi să miroasă și bine, dacă se poate. Iar dacă nu costă nimic, și mai bine, dar asta e deja imposibil, așa încât caut unele dintre cele mai ieftine geluri de duș în mod normal, deși sunt la fel de multe cazuri când scap și la produsele care nu sunt cea mai ieftină opțiune de la raft (a se vedea în principiu produsele Dove sau Nivea, dar nu sunt neapărat și singurele „păcate”).

Bevola fiind marcă proprie Kaufland, este de obicei cea mai ieftină opțiune de la raft a celor din Kaufland. Au destul de multicele variante, unele sunt în sortimentația permanentă, altele sunt sezoniere, deci pot spune c-ar fi decenți, n-au o singură variantă și atât. Această variantă cu orhidee spală bine. De mirosit, are un parfum floral dulceag cumva, îl văd potrivit pentru sezonul rece dar poate fi o oppțiune viabilă atât toamna cât și primăvara, dar depinde de fiecare în parte.

Din partea mea merită încercat măcar o dată, nu avem ce pierde, mai ales dacă ar izbucni o creștere de prețuri.